Tip: geen toevoegingen aan water in camelbak.

De Camelbak is onmisbaar tijdens een Kilimanjaro beklimming doordat u zonder veel moeite tijdens het lopen kleine hoeveelheden vocht tot u kunt nemen. U zorgt daarmee voor een goede vochtbalans, belangrijk voor het aanmaken van voldoende rode bloedlichaampjes.

Voeg echter geen energie poeders toe aan het water in de camelbak. Daardoor kunnen zich schimmels in het systeem van zak, slang en mondstuk vormen die niet eenvoudig te verwijderen zijn.

Gebruik de energie drankjes dus uit hun eigen flesje of voeg het toe aan water in een eenvoudiger schoon te houden thermosfles.

Hou er rekening mee dat uw camelbak eenmaal op hoogte (vanaf dag 4) niet meer bruikbaar wordt omdat de slang en/of mondstuk, ondanks isolatie en schoonblazen, bevriest. Een thermosfles biedt dan uitkomst.

 

Belangrijk voor het slagen van de beklimming zijn:

Op de beklimming moet u zich serieuze voorbereiden, waarbij naast de medische aspecten, ook naar de keuze van kleding en uitrusting (koop of huur) en de fysieke voorbereiding moet worden gekeken.

Wij hebben zelf op Uhuru Peak gestaan en helpen u graag gezond en goed de hoogste alleenstaande berg ter wereld op.

Op de Kilimanjaro wordt u begeleidt door speciaal opgeleide gidsen en de (meeste) bagage wordt door dragers omhoog gebracht. U draagt zelf uw daypack. U overnacht in tenten of in hutten (alleen bij de Marangu route) en uw Privé kok verzorgt de maaltijden.

Lees verder over de grootste berg van Afrika:

Meer vragen over een Kilimanjaro beklimming? Neem dan even contact met ons op 023 56 57 138. Wij nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden!

Reacties zijn gesloten.