Fly-in safari programma’s

Fly-in safari programma’s.

Fly-in safari’s zijn mogelijk omdat er binnen alle nationale parken in Tanzania airstrips zijn waarop lijndienst vluchten worden onderhouden. Dit geeft u de mogelijkheid om na aankomst op Kilimanjaro Int. Airport, of na een overnachting in de buurt van de luchthaven, te vliegen naar het hart van een van de parken waar uw safaricrew u opwacht voor de start van de safari.

Tanzania is een groot land, 24 x zo groot als Nederland, en er zijn nauwelijks geasfalteerde wegen tussen de parken. Binnen de parken zijn er uitsluitend “dirt roads”. Als u uw safari dus op een specifiek gebied wilt richten, b.v. het noordelijk deel van de Serengeti om een rivier oversteek bij de Mara rivier mee te maken, dan kunt u de reistijd naar dat gebied verkorten met een fly-in.

Ook als u niet veel tijd heeft voor het maken van een safari, dan kan een fly-in het u toch mogelijk maken om verder gelegen gebieden te bezoeken en een luxe manier van vervoer te combineren met de luxe van overnachtingen op special campsites waar u midden in de bush alleen met uw eigen crew verblijft.

Kamp in de Serengeti, Tanzania

Kamp in de Serengeti, Tanzania

Verschillende luchtvaart my’en onderhouden lijndiensten tussen de airstrips in de parken. Prive Safari kan u adviseren welke vluchten het beste bij uw safari passen. Na recente (oktober 2017) ongevallen wordt op alle vluchten met 2 piloten gevlogen.

Naast lijndiensten kan er ook op aanvraag gevlogen worden wat aansluiting met internationale vluchten mogelijk maakt.

Kijk hier voor informatie over internationale vluchten naar Tanzania.

Terug naar: Prive Safari
Hoofd pagina:  Safari programma’s
Deze pagina:    Fly-in safaris