Serengeti National Park

” Best of the seven New Natural Wonders of Africa“

Serengeti National Park.

In februari 2013 is het Serengeti National Park verkozen tot de ” best of the seven New Natural Wonders of Africa“.

Serengeti migration.

Het Serengeti National Park, het oudste en meest populaire nationale park van Tanzania, is beroemd om zijn jaarlijkse migratie.
Meer dan acht miljoen hoeven bevolken de open vlakten van de Serengeti als 1.5 miljoen gnoe’s en meer dan 200.000 zebra’s en 300.000 Thomson’s gazelles hier op zoek zijn naar verse graslanden. Maar zelfs wanneer de migratie rustig is, biedt de Serengeti misschien wel de meest sprankelende safari in Afrika met grote kuddes buffels, kleinere groepen olifanten en giraffen, en duizenden en duizenden elanden, Topi, Kongoni, Impala’s en Grant’s gazelles.
Informatie over de Serengeti Migration

Het nationale park behoort tot het Serengeti ecosysteem met in Tanzania het Serengeti NP, Grumeti GR, Ikorongo GR, Loliondo GR, Ngorongoro CA en de Masai Mara NR in Kenia.

Serengeti wildebeest bij kopjes

Een miljoen gnoes … elk gedreven door hetzelfde oude ritme:  het vervullen van de instinctieve rol in de onontkoombare cyclus van het leven. Na de paringstijd  van 3 weken, volgt in januari en februari een korte bevolkingsexplosie waarin meer dan 8.000 kalveren per dag geboren worden. Daarna begint de 1.000 km lange tocht weer naar het noorden met een  “Survival of the Fittest” wanneer 40 km lange colonnes tijdens de jaarlijkse exodus in het door krokodillen geteisterde wateren in het noorden duiken.

De roofdieren.

Het spektakel van roofdier versus prooi domineert het grootste park van Tanzania. Golden-maned leeuwen vieren trots feest bij de overvloed van de grazers. Eenzame luipaarden volgen de acacia bomen langs de Seronera rivier, terwijl een hoge dichtheid van jachtluipaarden over de zuidoostelijke vlakte zwerft. Alle drie Afrikaanse jakhals soorten komen hier voor, naast de gevlekte hyena en talloze ongrijpbare kleine roofdieren, variërend van de insectenetende aardwolf naar de prachtige serval kat.

Leeuwen in de Serengeti

Hoe populair de Serengeti ook is, toch is de kans groot dat u wellicht het enige menselijke publiek bent wanneer een troep leeuwen op zoek gaat naar de volgende maaltijd.

Maar er is meer in de Serengeti te zien dan grote zoogdieren. Gaudy Agama hagedissen en Rock Hyraxes komen voor in de geïsoleerd gelegen granieten kopjes. Meer dan 100 variëteiten van mestkevers evenals meer dan 500 vogelsoorten van de open grasland, variërend van de buitenmaatse struisvogel en bizarre Secretaris vogel , tot de zwarte adelaars die moeiteloos zweven boven de Lobo Hills.

De vlaktes.

Tijdens een safari krijg je het bevrijdende gevoel van ruimte dat de Serengeti vlaktes kenmerkt. Gebruinde savannes die zich lijken uit te strekken tot een glinsterende gouden horizon aan het einde van de aarde. Toch, na de regens, wordt deze gouden uitgestrektheid omgezet in een eindeloze groen tapijt gevlekt met wilde bloemen. En er zijn ook beboste heuvels en torenhoge termietenheuvels, rivieren vol met vijgenbomen en acaciabossen oranje gekleurd door stof.

Tanzania, Serengeti, olifanten bij kopjes

Tanzania, olifanten in het zuiden van de Serengeti bij de “kopjes”.

Zo gaat u op Prive Safari in het Serengeti NP.

Special campsite, Serengeti, Tanzania

Special campsite, Serengeti NP, Tanzania

Op de savanne met uw eigen crew, ver van het gebaande pad en ’s avonds aan een kampvuur met alleen uw eigen gezelschap. Er is geen mooiere manier om dit geweldige park te beleven!

Meer informatie over hoe wij de safari voor u organiseren ⇒

Safari programma’s waarin het Serengeti NP is opgenomen:

OPMERKING
De route en de timing van de gnoe migratie zijn onvoorspelbaar. Blijf daarom ten minste drie dagen op een locatie om er zeker van te zijn om tijdens uw bezoek de Migration zult treffen.

Over Serengeti NP:

Grootte: 14.763 km ².

Ligging: 335 km (208 mijl) van Arusha.

Serengeti NP grenst aan:

Noord: Kenia – Masai Mara NR
Oost:    Lake Natron
Zuid:    Ngorongoro CA
West:   Lake Victoria

Hoe komt u naar de Serengeti:

Vanuit Arusha via Lake Manyara, Tarangire of Ngorongoro Crater.

Beste tijd voor het volgen van de gnoe migratie:

Noord –> zuid trek:          november
Zuidelijke vlaktes:             december-maart
Zuid–>noord trek:            april – juli

Voor het spotten van roofdieren:

juni-maart.

Met dank aan de Tanzaniaanse Nationale Parken Associatie.

Wilt u meer informatie? Wij helpen u graag.

Wij beantwoorden tijdens kantooruren uw vragen ook telefonisch op +31 (0) 23 56 57 138 en we nemen daar ook graag de tijd voor.

Daarnaast kunt u ons even een email sturen. U kunt dan aangeven of en wanneer wij u moeten terugbellen. Dat kan natuurlijk ook in het weekend of in de avonduren.

Terug naar hoofdpagina: Prive Safari
Hoofd pagina: Parken in Tanzania
Deze pagina: Serengeti NP