Kilimanjaro Marangu route

Kilimanjaro routes aanzicht

Overzicht Kilimanjaro routes aanzicht

 

 

 

 

 

 

 

De Kilimanjaro Marangu of Coca Cola route is een route waarbij u niet in tenten, maar in hutten verblijft.

Hoewel deze route veel gebruikt wordt omdat er geen uitgebreide crew nodig is om de kampuitrusting mee te dragen, is het slagingspercentage op deze rout het laagste van de Kilimanjaro routes.

(start bij gele vlag op kaart)

Duur:    6 dagen.

Verblijf: Hutten

Dag 1: Arusha-KIA lodge / Mandara hut
Dag 2: Horombo hut
Dag 3: Horombo hut
Dag 4: Kibo hut
Dag 5: Horombo hut

Aankomst in Arusha.

U arriveert in de avond op Kilimanjaro International Airport. Uw Engelssprekende gids wacht u op bij de gate en brengt u naar uw hotel voor de eerste overnachting.

MARANGU ROUTE.

De meest gebruikte route, met een rustige beklimming tot de Kibo Hut. De lagere secties bestaan uit beboste gebieden en grasland. Het maanlandschap rond de Saddle leidt naar de Kibo Hut; hierboven leidt een geleidelijke helling naar de krater rand. Alle hutten op de route zijn bemand en hebben radiocontact met het Park Headquarters in Marangu.
Alle overnachtingen vinden plaats in zogenaamde government huts.

U heeft voor deze tocht geen speciale klimuitrusting nodig, dragers nemen uw bagage mee en u draagt alleen uw daypack. U wordt begeleidt door een Privé gids die bij de Park Warden geaccrediteerd is. Uw Privé kok zorgt voor de maaltijden.

Beschrijving beklimming:

Dag 1:  Arusha – Marangu gate (1.800m) – Mandara hut (2.720m). Loopduur: 3 – 4 uur.

Nu het ontbijt in uw hotel wordt u door uw gids en kok opgehaald en per 4×4 jeep naar de Marangu park gate gebracht. Hier vinden de registratie formaliteiten plaats en voegen de dragers zich bij de groep. Na de gate volgt een 3 – 4 uur durende klim door het dikke regenwoud naar de Mandara hut voor diner en overnachting.

Dag 2: Mandara hut (2.720m) – Horombo hut (3.720m). Loopduur: 4–5 uur.

Na het ontbijt volgen we langzaam het spoor door het woud gevolgd door het savannah bush naar de Horombo hut voor een diner en overnachting.

Dag 3: Horombo hut (3.720m) acclimatisatiedag. Loopduur: 0 uur.

Deze acclimatisatiedag kunt u gebruiken om te rusten. U kunt de krater in de omgeving van de Horombo hut bekijken om uw lichaam te laten wennen dag aan de grote hoogte, zodat u de grootste kans maakt om de beklimming naar de top te voltooien.

Dag 4: Horombo hut (3.720m) – Kibo hut (4.703m). Loopduur: 6 – 7 uur.

Vandaag een stevige klim over het barre sub-alpine terrein van de saddle tussen Mawenzi en Kibo peak. Onmiddellijk na aankomst begint u met rusten omdat het volgende stadium kort na middernacht begint.

Dag 5: Kibo hut (4.703m) – Gillman’s point (5.681m) –
Uhuru peak (5.895m) – Horombo hut (3.720m).

Vanochtend starten we zeer vroeg om 01:00 op het zigzaggende pad naar de top, waarbij regelmatig gestopt moet worden om op adem te komen in de met sterrenverlichte lucht.
Dit is het steilste en moeilijkste stuk, een beklimming van 5 uur naar Gillman’s Point om de zonsopgang achter de Mawenzi te zien. Hierna volgt een 45 minuten durende tocht langs de rand van de krater naar het hoogste punt van de Kilimanjaro: Uhuru peak (5.895m).
We dalen hierna weer af naar de Horombo hut voor diner en overnachting.

Dag 6:  Horombo hut (3.720m) – Marangu gate (2.720m) – Arusha, Kilimanjaro Airport
of een verlenging.

Een eenvoudiger dag waarbij u bergafwaarts naar de Marangu gate loopt waar het voertuig klaarstaat om u verder te brengen. Bij de gate ontvangt u van de Chief Park Warden een bewijs het Dak van Afrika bedwongen te hebben.

Al het vervoer van en naar de Kilimanjaro vindt plaats in 4wd voertuigen.