Is de Coca Cola route niet de makkelijkste route op de Kilimanjaro?

Uit het ongerijmde wordt vaak gesteld dat de Marangu of Coca Cola route de makkelijkste route op de Kilimanjaro is.

De Kimanjaro National Park associatie registreerde de volgende gegevens voor de Marangu route:

  • Percentage dat de top haalt: 42%
  • Percentage dat wel Gilman’s Point maar niet Uhuru Peak haalt: 38%
  • Percentage dat Gilman’s Point niet haalt: 20%

Hoewel de Marangu route dus vaak geadverteerd wordt als een makkelijke route, blijkt minder dan de helft van de klimmers de top te halen. Vergelijking: de Lemosho Glades noordelijke route: > 75% slagingskans!

De reden dat Marangu als makkelijk wordt bestempelt is waarschijnlijk meer door marketing ingegeven. Een operator heeft voor de Marangu route geen tenten nodig omdat er in hutten overnacht wordt en er is een geasfalteerde aanloop naar de route.

Zijn investering in tent equipment en het opleiden van dragers is daarmee aanmerkelijk lager dan van operators die andere routes aanbieden. De drempel voor een aanbieder is dus laag en het aantal aanbieders daarmee hoog. Door de grote competitie van met name kleine operators, het kleinere aantal dragers en de lage investeringen wordt deze route goedkoop aangeboden.

 

Belangrijk voor het slagen van de beklimming zijn:

Op de beklimming moet u zich serieuze voorbereiden, waarbij naast de medische aspecten, ook naar de keuze van kleding en uitrusting (koop of huur) en de fysieke voorbereiding moet worden gekeken.

Wij hebben zelf op Uhuru Peak gestaan en helpen u graag gezond en goed de hoogste alleenstaande berg ter wereld op.

Op de Kilimanjaro wordt u begeleidt door speciaal opgeleide gidsen en de (meeste) bagage wordt door dragers omhoog gebracht. U draagt zelf uw daypack. U overnacht in tenten of in hutten (alleen bij de Marangu route) en uw Privé kok verzorgt de maaltijden.

Lees verder over de grootste berg van Afrika:

Meer vragen over een Kilimanjaro beklimming? Neem dan even contact met ons op 023 56 57 138. Wij nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden!

Reacties zijn gesloten.