Duur van een Kilimanjaro beklimming.

De duur van een Kilimanjaro beklimming hangt af van de gekozen route en niet van het klim tempo. Om de top van deze hoogste alleenstaande berg te bereiken zal uw gids u adviseren om “pole pole”, langzaam aan te klimmen. 

De grootste uitdaging voor het slagen van een beklimming is niet de klimtechniek, maar de ijle lucht van deze 5.985 meter hoogste berg op het Afrikaanse continent, waar uw lichaam zich aan aan moet passen. Want iedereen krijgt bij een beklimming in meer of mindere mate te maken met hoogteziekte die kan variëren van een lichte hoofdpijn tot longoedeem waardoor u gedwongen bent om snel naar lager gelegen gebied af te dalen. 

Acclimatisatie.

Het is dus belangrijk om te kiezen voor een route met optimale acclimatisatie mogelijkheden. Routes met een grote slagingskans zijn de 8 daagse Lemosho Glades routes. Deze routes starten vanaf de westelijke kant van de Kilimanjaro bij de Londorossi gate en kennen, afhankelijk van de omtrekkende beweging die u rond de berg maakt, een zuidelijke en noordelijke variant.

8 daagse route varianten. 

Er zijn meerdere routes die vanaf het zuiden naar de top leiden zoals de veel gebruikte Machame en Umbwe route.  De Machame route komt op het het Shira plateau en de Umbwe bij de Lava Tower samen met de zuidelijke Lemosho route. Hierdoor kunnen bij passages congesties ontstaan en zijn de campsites navenant drukker. 

De noordelijke Lemosho route wordt veel minder gebruikt en komt, tot de nachtelijke summit niet samen met andere routes. De natuur is op deze route schitterend en u heeft een mooi uitzicht over het Keniaanse landschap. Daarom verdiend deze route duidelijk onze voorkeur.

Een privé Kilimanjaro beklimming.

Een beklimming wordt natuurlijk nog waardevoller als u die met uw eigen familie, vrienden of partner maakt. Daarom organiseert Prive Safari dan ook uitsluitend privé beklimmingen waarbij een zeer ervaren crew goed kan inspelen op uw mogelijkheden en wensen.

Wij hebben zelf op de top van de Kilimanjaro gestaan, dus kijk voor meer info op onze website onder Kilimanjaro en neem contact met ons op.