Kilimanjaro Lemosho zuidelijke route.

Kilimanjaro routes aanzicht

Overzicht Kilimanjaro routes aanzicht

De Kilimanjaro zuidelijke Lemosho route (zie links boven op kaart)

Duur:              7/ 8 dagen
Verblijf:          Campsites
Aankomst:     Arusha-KIA Lodge
Kilimanjaro: Tenten

Aankomst in Arusha.

U arriveert in de avond op Kilimanjaro International Airport. Uw Engelssprekende gids wacht u op bij de gate en brengt u naar uw hotel voor de eerste overnachting.

Lemosho zuidelijke route:

Onbedorven, afgelegen, weinig gebruikt en een schitterende beklimming via het Shira Plateau naar Uhuru Point, het Dak van Afrika. De weg naar de top van de Kilimanjaro kan genomen worden via de Western Breach route, of door het Kibo South Circuit om via de eenvoudiger Barafu Route de top te bereiken. Deze route is een van de weinige, waar u de eerste dag wordt begeleidt door een gewapende ranger omdat de bossen rond de Lemosho Glades rijk zijn aan buffalo’s , olifanten en ander groot wild.
De route is vrij inspannend. Een gezelschap dat in een rustiger tempo omhoog wil, kan de beklimming in 8 dagen doen.
De Lemosho route is een inspannend, maar voor iemand die gewend is om in berggebieden te wandelen, goed te doen. Skistokken of een ijspik zijn nuttig om de laatste helling vlak onder de top te beklimmen.
Er wordt gedurende de beklimming overnacht in tenten. U heeft voor deze tocht geen speciale klimuitrusting nodig, dragers nemen uw bagage mee en zullen u eventueel met het opzetten van de tenten helpen. U draagt alleen uw daypack. U wordt begeleid door een Privé gids die bij de Park Warden geaccrediteerd is en uw Privé kok zorgt voor de maaltijden.

Beschrijving beklimming 7 dagen:

Dag 1: Arusha – Londorosi Park Gate (2.250m) – Lemosho Glades (2.100m) – Mti Mkubwa (2.750m). Loopduur: 3 – 4 uur.

Vanuit Arusha rijdt u over een moeilijk begaanbaar bospad naar de Londorosi Park Gate (2.250m, 2 uur). Hiervan gaat u met de 4 WD naar de Lemosho Glades (2.100m, 11km, 45 minuten). Daarna loopt u over bospaden naar de Mti Mkubwa (big tree) campsite, (2.750m, 3 uur).

Dag 2: Mti Mkubwa (2.750m) – Shira Ridge (3.600m) – Shira 1 camp (3.500m). Loopduur: 5 uur.

Het spoor wordt geleidelijk steiler en komt uit op de grote bergheide zone. Nadat enkele bergbeekjes worden overgestoken, gaat u over de Shira Ridge (3.600m) waarna u geleidelijk afdaalt naar het Shira 1 camp dat aan een beekje op het Shira Plateau ligt. (3.500m, 5 uur).
Deze Campsite zou kunnen worden overgeslagen.

Dag 3/4: Shira 1 camp (3.500m) – Shira 2 camp (3.850m). Loopduur: 1,5 uur.

Een rustige wandeling over het plateau leidt naar Shira 2 camp op de bergweide in de nabijheid van een beekje (3.850m, 1,5 uur). In deze omgeving kunt u korte wandelingen op het Plateau maken om goed te acclimatiseren.

Dag 5: Shira 2 camp (3.850m) – Lava Tower hut (4.600m) of Arrow Glacier (4.800m). Loopduur: 4 uur of 5,5 uur.

We komen nu aan het einde van de bergweide en een rotsig pad leidt naar de uitlopers van de Lava Tower waar enkele goede campsites liggen (4.600m, 4 uur).
Een groep getrainde klimmers zou over de steile helling langs de rand van de Arrow Glacier kunnen lopen waar beperkte kampeermogelijkheden zijn (4.800m, 5,5 uur).

Dag 6: Lava Tower hut (4.600m) of Arrow Glacier (4.800m) – Crater floor (5.700m) – Uhuru Point (5.985m) – Mkewa hut. Loopduur 14 uur.

Vanaf de Lava Tower of de Arrow Glacier moet er over de steile helling en de rotsige lava over de Western Breach naar de crater floor geklommen worden. Wanneer er, in zeldzame gevallen, sneeuw gevallen is wordt de route ijzig en is het gebruik van een ijspik of skistok noodzakelijk. (5.700m, 6 uur vanaf Lava Tower hut of 4,5 uur vanaf de Arrow Glacier). Het is mogelijk om overal in de krater de tenten op te slaan. Hiervandaan kan in ongeveer 2 uur het Uhuru Point (5.985m) Het Dak van Afrika worden bereikt. De afdaling gaat via de Mweka Route naar de Mweka hut in 5 uur.
De route vanaf de Lava Tower hut, via Uhuru naar Mweka zal, inclusief rusten en lunch op Barafu, minstens 14 uur duren. Daarom wordt dit deel van de beklimming gestart om uiterlijk 02:00 uur.

Dag 7: Mweka hut – Mweka Parkgate – Kilimanjaro Airport of een verlenging. Loopduur 3 – 4 uur.

Een 3-4 uur afdaling door schitterende bossen brengt u naar de Mweka Parkgate, waar de 4WD klaarstaat om u verder te brengen. Bij de gate ontvangt u van de Chief Park Warden een bewijs het Dak van Afrika bedwongen te hebben.

Deze tocht kan ook in 8 dagen worden afgelegd met een extra acclimatisatie dag op Shira of een verblijf in de Karanga Valley.
Voor deze tocht zijn er 3 dragers per persoon.

 

Terug naar: Prive Safari
Hoofd pagina:  Kilimanjaro beklimmingen
Deze pagina:    Lemosho zuidelijke route