Masai Mara National Reserve

Maasai Mara (Masai Mara) NR – Kenia.

 

Maasai Mara (Masai Mara) staat bekend als het belangrijkste Wildlife Reserve in het zuidwesten van Kenia. Het is beroemd om haar overvloed aan leeuwen, de Great Wildebeest Migration en het Maasai volk, bekend om hun gewoontes en kleding. Het is zonder twijfel een van de meest beroemde Afrikaanse safari bestemmingen.

Maasai Mara National Reserve strekt zich uit over een oppervlakte van 1.510 km² en ligt 1.500-2.170 meter boven de zeespiegel. Het terrein is in de eerste plaats grasland en bos met de kenmerkende acacia bomen. Het ligt ongeveer 270 km van de hoofdstad Nairobi en de reistijd over land is ongeveer 6-7 uur en 40-45 minuten door de vlucht.

Het Maasai Mara ecosysteem heeft een van de hoogste leeuwen dichtheid in de wereld en dit is het gebied waar meer dan twee miljoen gnoes, zebra’s en Thomsons gazellen jaarlijks naartoe migreren. Het ecosysteem huist meer dan 95 soorten zoogdieren en 570 soorten vogels.

De beste tijd om het Reserve te bezoeken is met de gnoe migratie van juli tot oktober, die u dan rond de Mara River kunt zien. Het is echter niet te garanderen dat de gnoes de Maasai Mara in trekken, maar het is eigenlijk altijd wel zo geweest. Ook december tot februari zijn geweldige tijden wanneer het Reserve droger wordt en de gnoe’s en een groot deel van de zebra’s zuidelijker naar het Serengeti National Park in Tanzania trekken.

Het aanbevolen aantal dagen om het Reserve te bezoeken is drie tot vier dagen vanwege de grote hoeveelheid dieren die hier te zien is. Als u geïnteresseerd bent in fotografie, dan moet u mogelijk langer blijven om hier uw ultieme foto te kunnen schieten.

Terug naar hoofdpagina: Prive Safari
Hoofd pagina: Parken in Tanzania
Deze pagina: Masai Mara NR

 

Maasai Mara National Reserve

Strekt zich uit over een oppervlakte van 1.510 km² en ligt 1.500-2.170 meter boven de zeespiegel.

Kaart noordelijke parken Tanzania

Parken noord Tanzania