Safari programma’s

Vrijheid in het bepalen van uw eigen safari programma.

Met een klassieke tent safari heeft u veel vrijheid om uw safari programma met ons samen te stellen. U verblijft dan niet alleen midden in de natuur, maar ook “off the beaten track” omdat u niet afhankelijk bent van de beschikbaarheid van lodges. Met onze, sinds 2005, opgedane kennis van de gebieden en de ervaring met de organisatie van tent safari’s stellen wij op basis van uw wensen een safari programma voor u samen.

Op basis van de grootte en gevarieerdheid van de nationale parken in het noorden van Tanzania geven wij ons advies voor de verblijfsduur voor een gemiddelde safari. Natuurlijk kunt u er voor kiezen om langer of soms korter in een park te verblijven, met name als u met een speciaal doel naar Tanzania gaat.

Om specifiek een rivieroversteek in het noorden van de Serengeti bij de Mara rivier of in het midden bij de Grumeti te kunnen zien, zult u enige ruimte in het programma moeten inbouwen. De Serengeti is met zo’n 250 km bij 250 km zo groot als Nederland waarbij u voor de tocht naar het noorden met 1 a 2 dagen reistijd rekening moet houden. Voordeel bij een Prive Safari is dat wij de campsites in de buurt van de rivieren kunnen kiezen, zodat u minder tijd kwijt bent om tijdens de gamedrives bij de rivier te komen.

Ook vogelaars die op zoek gaan naar bepaalde soorten die in de parken voorkomen, zullen wat meer ruimte voor een bezoek aan een park in het safari programma moeten inbouwen. Lees hier meer voor onze speciale birding programma’s.

De wilddichtheid is in de noordelijke parken van Tanzania zo groot, dat u met de geadviseerde verblijfsduur altijd wel de Big5 op uw safari zult tegenkomen.


Safari’s programma’s ingedeeld in periode’s.

Elke periode in Tanzania en haar nationale parken is weer anders omdat het wild op trek gaat naar het altijd schaarse water. In dit deel van Afrika kan het soms maanden niet regenen. Daarom houden wij voor het bepalen van de route van uw safari dus rekening houden met het seizoen.

Klik op de maand voor een ideale safari route in de noordelijke parken.

Droge periode vanaf half mei tot half november:

juni, juli, augustus, september, oktober

Korte regenperiode met ’s avonds kans op 1 uur bui vanaf half november tot half maart:

november, december, januari, februari, maart

Lange regens april, mei:

Safari alleen voor de liefhebbers


Safari programma’s gericht op het volgen van De Great Migration.

Migration zebra's en gnoe's

Serengeti Migration zebra’s en gnoe’s

De Great Serengeti Migration: 1.500.000 gnoes, 300.000 zebra’s, 300.000 thomsongazellen en 30.000 grantgazellen trekken gedurende het jaar door de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia en vormen een uniek en indrukwekkend schouwspel in een gebied met een oppervlakte van 27.000 vierkante kilometer.

Lees hier meer over safari programma’s om de Serengeti migration te volgen.


Birding programma’s voor vogelaars.

Tanzania voor vogelaars - birdingVoor birding in Tanzania is een Prive Safari zeer geschikt. Tanzania is een overweldigend vogelparadijs met meer dan 1.000 geregistreerde soorten.

Uit het Birdlife International Country profile voor Tanzania:
Total number of birds 1.046
Globally threatened birds 44
Country endemics 24
Number of Important Bird Areas: 76
Total IBA area: 18,401,845 ha
Endemic Bird Areas
Number of Endemic Bird Areas: 9

Enkele van onze gidsen zijn zeer ervaren in het spotten van vogels.
Daarnaast is de manier waarop u reist, altijd in een privé groep en zonder een vast programma (maar wel een bepaalde route) ideaal om uw serieuze hobby te combineren met een wildsafari voor het hele gezin.

Lees hier meer over Tanzania voor vogelaars ⇒


Safari programma’s met kinderen

safari met kinderen is natuurlijk te doenOp safari met kinderen is met onze formule goed te doen.

Een safari met kinderen kunnen wij voor uw gezin samenstellen met veel afwisseling in de route omdat alle Prive Safari’s op maat gemaakt worden. Daarmee kan het tempo van en de afwisseling bij een Prive Safari worden aangepast aan dat van de kinderen.
In de ochtend wat later op pad, of juist een spannende ochtend gamedrive maken,’s middags lekker luieren bij de tent onder een boom, allemaal mogelijkheden die uzelf, in overleg met de gids, kunt bepalen.

Ook zijn er mogelijkheden om bij voorbeeld halverwege de safari een campsite met zwembad of het bezoek aan een dorp of een schooltje op te nemen in het programma.

In Arusha NP, Tarangire NP en in het Ngorongoro CA zijn spannende wandelingen onder leiding van een armed ranger mogelijk.

Een wildsafari kunt u bijvoorbeeld ook combineren met een bezoek bij de Lengasiti Maasai die u graag laten zien hoe zij in hun Bleu Mountains leven. In het dorp is een kleine primary school, waar er met de kinderen na schooltijd gevoetbald kan worden (bal wel zelf meenemen) of waar u met de vrouwen van het dorp water kunt gaan halen bij de waterbron.

Meer over safari programma’s met kinderen ⇒


Safari programma De Tanzaniaanse World Heritage sites.

Tanzania World Heritage Sites

World Heritage Sites

De UNESCO heeft een aantal natuurgebieden in Tanzania de status van World Heritage Site gegeven. Prive Safari biedt u een uniek programma dat de World Heritage sites in het noorden verbindt met die in het zuiden. Eigenlijk zouden wij dit programma geen safari, maar eerder een expeditie naar de binnenlanden van Tanzania willen noemen want het wegennet is voor een belangrijk deel niet geasfalteerd en in de regenperiode zelfs onbegaanbaar.

Op deze expeditie, die gedeeltelijk de lijn van de Great Rift volgt, zult u verschillende stammen in Tanzania tegenkomen die ieder op hun eigen manier de huizen bouwen en eigen tradities kennen, een geweldige kennismaking met unieke gebieden in Tanzania.

Lees meer over de expeditie World Heritage Sites ⇒


Een bezoek aan de Lengasiti Maasai, de Sukoma en de Hadzabe.

Lengasiti village met Kilimanjaro

Lengasiti village met Kilimanjaro

In een bezoek aan Tanzania mag eigenlijk een verblijf bij één van de traditionele stammen niet ontbreken.

Wij hebben letterlijk onder de boom bij de dorpsschool in Lengasiti gezeten om een bezoek aan deze Maasai stam mogelijk te maken. Zij ontvangen u graag hartelijk aan de voet van de Kilimanjaro. Lees hier meer over een bezoek aan de Lengasiti Maasai.

De Sukoma leven aan de randen van Lake Victoria bij Speke Bay. De tradities van dit oude koninkrijk probeert men weer in ere te herstellen door de dansen aan de kinderen door te geven. Speke Bay kan opgenomen worden in een safari route die Kenia en Tanzania verbindt. Omdat de Sukoma vissers zijn, kunnen zij u op een boottocht meenemen. Lees hier meer over een bezoek aan de Sukoma.

De Hadzabe zijn een van de laatste jagers – verzamelaars in Afrika. Deze stam leeft aan de randen van Lake Eyasi, ten zuiden van de Ngorongoro CA. Zij nemen u graag op jacht, waarbij u wel moet bedenken dat de met pijl en boog geschoten prooi ook echt als maaltijd gebruikt gaat worden! Lees hier meer over een bezoek aan de Hadzabe.