Mkomazi, het  jongste NP van Tanzania.

Mkomazi, het  jongste NP van Tanzania.

Mkomazi NP ligt aan de voet van de spectaculaire Usambara en Pare Eastern Arc bergketens, in het zicht van de met eeuwige sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro en is het jongste NP van Tanzania.

Dit park is onderdeel van het noordelijke safari circuit safari en thuis van grote kuddes giraffe, eland, hartebeest, zebra’s, buffels en olifanten.

Mkomazi is en toevluchtsoord voor twee zeer bedreigde soorten, de charismatische zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde hond, die beide met succes opnieuw geïntroduceerd werden in de jaren 1990. Wilde hond kunt u bijna overal in het park te zien, maar zwarte neushoorns worden hier gefokt in een omheind centrum.

Hier vindt u verschillende soorten die zeldzaam zijn in Tanzania, zoals de spectaculaire fringe – eared oryx, met zijn lange rug en de spiraal gehoornde lesser kudu. Vreemdste van allen is de gerenuk, een gazelle die zich onderscheidt door haar slanke hals en die, staand op de achterpoten, instaat is om acacia bladeren te bereiken waar andere grazers niet kunnen komen.

Dit nieuwste Nationale Park is al een game reserve sinds 1951 en ontleent zijn naam aan het woord dat de Pare stam heeft voor “lepeltje water”, verwijzend naar het weinig aanwezige water. Het is een fantastische bestemming voor vogelaars, met meer dan 450 geregistreerde vogelsoorten zoals de cobalt – chested vulturine guineafowl en andere grote grond vogels zoals struisvogel, kori trap, secretaris vogel, grond neushoornvogel.

Met dank aan de Tanzaniaanse Nationale Park Associatie.

Wilt u meer informatie? Wij helpen u graag.

Wij beantwoorden tijdens kantooruren uw vragen ook telefonisch op +31 (0) 23 56 57 138 en we nemen daar ook graag de tijd voor.

Daarnaast kunt u ons even een email sturen. U kunt dan aangeven of en wanneer wij u moeten terugbellen. Dat kan natuurlijk ook in het weekend of in de avonduren.

Terug naar hoofdpagina: Prive Safari
Hoofd pagina: Parken in Tanzania
Deze pagina: Mkomazi NP

 

Over het Mkomazi National Park

Grootte: 3.245 km ²

Ligging: Noord-Tanzania. Het park grenst aan Tsavo West National Park in Kenia. De Zange toegangspoort ligt op 112 km van Moshi, 142 km van Kilimanjaro International Airport, 120 km van Kilimanjaro National Park – het dak van Afrika en op 6 km van de stad Same.

Kaart noordelijke parken Tanzania

Parken noord Tanzania