Mikumi NP 2018-04-16T14:35:52+00:00

het ongerepte zuiden van Tanzania

Mikumi NP

Mikumi National Park.

Mikumi National Park ligt aan de noordelijke kant van de grootste wildreservaat van Afrika – Selous – en wordt doorsneden door de TanZam Highway de verharde weg tussen Dar es Salaam en Iringa en uiteindelijk Zambia. Het is dus het meest toegankelijke deel van een 75.000 vierkante kilometer stuk wildernis die zich naar het oosten uitstrekt tot bijna aan de Indische Oceaan.

De open horizon en overvloed aan dieren van de Mkata Floodplain, het populaire middelpunt van Mikumi, doen je denken aan de meer bekende Serengeti Plains.

Doorkruist door een goed circuit van game-viewing wegen is de Mkata Floodplain misschien wel de meest betrouwbare plaats in Tanzania voor het observeren van de eland, ‘s werelds grootste antilope. Al even indrukwekkend zijn de greater kudu en de sabel antilopen in de uitlopers van de bergen aan de rand van het park.

Het park huist meer dan 400 vogelsoorten. Kleurrijke bewoners als de lila-breasted roller, yellow-throated longclaw en de Bateleur adelaar worden tijdens het regenseizoen vergezeld door een scala aan Europese migranten. Nijlpaarden zijn de belangrijkste attractie bij de poelen op 5 kilometer ten noorden van de hoofdingang.

Over Mikumi National Park

Grootte: 3.230 km² , het op drie na grootste park in Tanzania, en een deel van een veel groter ecosysteem van het unieke en uitgestrekte Selous Game Reserve.

Ligging: 283 km (175 mijl) ten westen van Dar es Salaam, ten noorden van Selous, en op weg naar Ruaha, Udzungwa en Katavi.

Hoe komt u er:
Een goede verharde weg verbindt Mikumi naar Dar es Salaam via Morogoro, ongeveer 5 uur rijden.
Ook wegverbindingen naar Udzungwa, Ruaha en (droge seizoen) Selous.

Beste tijd om te gaan:

Toegankelijk het hele jaar door

Mikumi NP is opgenomen in onze safari de Tanzaniaanse World Heritage Sites

Terug naar:Prive Safari
Hoofd pagina:  Parken in Tanzania
Categorie van de pagina:Parken in het zuiden van Tanzania
Deze pagina:   Mikumi NP

 

Programma's met dit park

 

Geïnteresseerd?  Neem contact met ons op –>

error: Content is protected !!