FAQ Kilimanjaro beklimmingen2018-04-30T22:41:53+02:00

Antwoorden op veel gestelde vragen over Kilimanjaro beklimmingen.

Soms is het moeilijk door de bomen het bos te kunnen vinden als het over een Kilimanjaro beklimming gaat. Omdat we zelf op de Kilimanjaro hebben gestaan en sinds 2005 veel ervaring met het organiseren van beklimmingen met verschillende groep-groottes en samenstelling hebben opgedaan, kunnen wij u goed adviseren om uw beklimming tot een succes te laten worden.

Voor een Kilimanjaro beklimming geldt dat een goede voorbereiding u niet alleen veel kosten kan besparen, maar u met name veel plezier kan bezorgen.


Maakt dat iets uit, een grotere slaaptent bij een Kilimanjaro beklimming?

Een slaaptent met een apart voorgedeelte is bijzonder handig. Als u bij het volgende camp aankomt, staat uw tent en uw overige uitrusting die door de dragers meegenomen is, weer voor u klaar. Als u daar uw eventueel natte kleding aan toevoegt wilt u dat geheel zeker niet in uw slaapcabine hebben.

Daarnaast geeft een apart voorgedeelte u privacy om u te wassen met een bakje warm water of baby schoonmaakdoekjes.

Bij de beklimmingen die via ons worden uitgevoerd wordt dus gebruik gemaakt van tenten met een voorgedeelte.


By |Categorieën: Kilimanjaro beklimmingen|

Tip: geen toevoegingen aan water in camelbak.

De Camelbak is onmisbaar tijdens een Kilimanjaro beklimming doordat u zonder veel moeite tijdens het lopen kleine hoeveelheden vocht tot u kunt nemen. U zorgt daarmee voor een goede vochtbalans, belangrijk voor het aanmaken van voldoende rode bloedlichaampjes.

Voeg echter geen energie poeders toe aan het water in de camelbak. Daardoor kunnen zich schimmels in het systeem van zak, slang en mondstuk vormen die niet eenvoudig te verwijderen zijn.

Gebruik de energie drankjes dus uit hun eigen flesje of voeg het toe aan water in een eenvoudiger schoon te houden thermosfles.

Hou er rekening mee dat uw camelbak eenmaal op hoogte (vanaf […]

By |Categorieën: Kilimanjaro beklimmingen|

Is de Coca Cola route niet de makkelijkste route op de Kilimanjaro?

Uit het ongerijmde wordt vaak gesteld dat de Marangu of Coca Cola route de makkelijkste route op de Kilimanjaro is.

De Kimanjaro National Park associatie registreerde de volgende gegevens voor de Marangu route:

  • Percentage dat de top haalt: 42%
  • Percentage dat wel Gilman’s Point maar niet Uhuru Peak haalt: 38%
  • Percentage dat Gilman’s Point niet haalt: 20%

Hoewel de Marangu route dus vaak geadverteerd wordt als een makkelijke route, blijkt minder dan de helft van de klimmers de top te halen. Vergelijking: de Lemosho Glades noordelijke route: > 75% slagingskans!

De reden dat Marangu als makkelijk wordt bestempelt is waarschijnlijk meer door […]

By |Categorieën: Kilimanjaro beklimmingen|

Stokken mee op de Kilimanjaro?

Neem goede stokken mee op de Kilimanjaro.

U loopt de eerste dag(en) door het modderige tropisch regenwoud, daarna door steenpuin en bij de top poging door gruis. Daarna gaat de afdaal route door bergpuin.

Stokken zijn daarbij een handig hulpmiddel om het evenwicht te bewaren; meenemen dus en ook tijdens de voorbereiding mee oefenen. Stokken kunt u ook in Tanzania huren.

By |Categorieën: Kilimanjaro beklimmingen|

Welke schoenen moet ik meenemen op een Kilimanjaro beklimming?

Kies B of liever B/C klimschoenen.

De Kilimanjaro heeft een leisteen / lava ondergrond. Neem daarom voor een beklimming B of liever B/C schoenen mee met voldoende stijfheid in de zool en rondom de enkels. Met name bij de afdaling wordt een stevig beroep gedaan op de enkels, u gaat voor het hoge gedeelte bijna “skiënd” door het puin naar beneden.

Trainingsschoenen.

Om niet altijd dezelfde schoenen te moeten dragen, kunt u voor op het kamp trainingsschoenen meenemen. Bedenk overigens daarbij wel dat de ondergrond niet vlak zal zijn en dat er ook sneeuw kan liggen.

Gaiters.

Gaiters (beenkappen) zijn noodzakelijk om steentjes […]

By |Categorieën: Kilimanjaro beklimmingen|

Moet ik DIAMOX meenemen voor de Kilimanjaro beklimming?

U moet Diamox® of een vergelijkbaar middel meenemen voor de beklimming. Tijdens de beklimming zal uw gids u voorschrijven of, wanneer en in welke hoeveelheid u het middel moet gaan gebruiken. Hij heeft dit middel en alternatieve middelen in zijn noodvoorraad.

Acetazolamide (Diamox®) is een middel ter bestrijding van hoogteziekte. (lees hier meer over in een artikel van het Prins Leopold Instituut voor Tropische Geneeskunde) en moet door een arts worden voorgeschreven. U kunt voor het middel allergisch zijn en dan zullen er alternatieven worden voorgeschreven.

Preventie is belangrijk en bestaat uit de volgende maatregelen:

− Verblijf […]

By |Categorieën: Kilimanjaro beklimmingen|