Lake Victoria

Lake Victoria.

Lake Victoria (ook wel Victoria Nyanza) is het grootste meer van Afrika en het op één na grootste zoetwatermeer op aarde. Het meer bevindt zich in Oost-Afrika tussen de staten Tanzania, Oeganda en Kenia. Met een oppervlakte van 69.484 km² is het ongeveer net zo groot als Ierland. Het Victoriameer is de bron van de Victoria Nijl. Ondanks het grote oppervlakte is het meer niet erg diep, slechts maximaal 81 meter. Het grootste eiland is met 560 km² het Ukerewe-eiland, een andere eilandengroep zijn de Ssese-eilanden. In het meer ligt een groot aantal kleinere eilanden.

Het Victoriameer werd in 1858 ontdekt door de Britse ontdekkingsreiziger John Hanning Speke.

Het kreeg deze naam ter ere van koningin Victoria, de toenmalige koningin van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland.

Bij Lake Victoria ligt een van de weinige plaatsen waar u de grens tussen Kenia en Tanzania kunt oversteken: de Isebania grensovergang. Daarom gebruiken wij de route langs Lake Victoria om de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania in een safari te verbinden. Deze route wordt nauwelijks gebruikt en er zijn hier ook bijna geen hotels.

Tijdens de safari kunt u een vissersdorp bezoeken waar u kennis kunt maken met de tradities van de Sukoma stam die in dit gedeelte leeft en hier ooit haar koninkrijk had.

 

lVisser op Lake Victoria bij Lamadai

Visser op Lake Victoria bij Lamadai

Terug naar: Prive Safari
Hoofd pagina:  Parken in Tanzania
Deze pagina:    Lake Victoria

 

noordelijke parken tanzania

Noordelijke parken Tanzania