Wie zijn wij?

Prive Safari

Het reizen zit ons in het bloed; zoveel mogelijk in vrijheid, zelf op zoek en aan het stuur, maar waar dat niet anders kan, met een lokale gids en of chauffeur.
Natuurlijk ging een van de reizen naar Tanzania en we sloten het land onmiddellijk in ons hart. Dat ging verder toen we in 2001 gevraagd werden om mee te werken aan de bouw aan een doctors camp in het noorden van Tanzania. Daar zijn  vriendschappen uit ontstaan, waaronder met een Maasai arts en we werden al snel opgenomen in de verschillende families.

Hoe is Prive Safari ontstaan?

We kregen van een van de Tanzaniaanse vrienden de vraag of we vanuit Europa safari’s konden organiseren. Na een half jaar afstemming van wat een Europeaan van een safari verwacht en van wat in Tanzania mogelijk is, zijn we toen in 2005 met het Prive Safari concept gekomen.

Hoe maken jullie zeker dat wat je in Europa organiseert ook in Tanzania uitgevoerd wordt?

Alle routes uit ons programma hebben we eerst zelf en in verschillende seizoenen met onze crews gedaan en we hebben ook alle lodges bezocht en de Kilimanjaro beklommen. We kunnen dus uit onze eigen ervaring op basis van de wensen van de klant een safari samenstellen.
De touroperator in Tanzania hebben we opgericht met 2 Tanzanianen (waaronder de Maasai arts) en we hebben dagelijks operationeel contact via de e-mail of sms.
Daarnaast hebben we ingevoerd dat we op de laatste dag van iedere safari of Kili beklimming  per e-mail een cijferbeoordeling ontvangen. Dat was in het begin echt wennen voor de Tanzaniaanse crew, maar dat heeft ons erg geholpen om de organisatie op kwaliteit aan te sturen.

Wat vinden jullie nu het leukste?

Zonder twijfel het klanten contact en de bezoeken aan Tanzania.
Voor bijna alle klanten geven we een presentatie van hun safari bij ons in Hoofddorp of bij de klanten thuis. Dat is altijd gezellig en geeft iedereen de mogelijkheid om allerlei vragen te stellen en zo maken wij zeker dat de klanten weten wat ze tijdens de reis kunnen verwachten. Ook na de reis houden we contact en krijgen we verhalen en foto’s toegestuurd.