Een safari in Tanzania is een unieke vakantiebelevenis.

Tanzania werd in 2017 zowel door de experts als door de reizigers als beste safariland in Afrika verkozen.

Waarom Tanzania?

Safari in Tanzania

Noordelijke parken Tanzania

Tanzania heeft een aantal nationale parken die door de Unesco als Wereld Erfgoed zijn aangewezen. Het Serengeti National Park, de Ngorongoro krater, het Selous Game Reserve zijn unieke safari gebieden in Afrika met een overweldigende wilddichtheid. U zult in Tanzania daarom bijna zeker de Big 5, waaronder de moeilijkste te spotten roofdier, het luipaard, op uw safari kunnen tegen komen.

Tanzania ontvangt per jaar ongeveer 1/3 deel van het aantal toeristen die het noordelijke buurland Kenia, maar heeft wel 3 keer zoveel beschermd gebied voor het wild. Daarom kunt u in Tanzania op een nog heel klassieke manier op safari gaan.

 

Waarom een privé safari in Tanzania?

Een privé safari in Tanzania biedt u de mogelijkheid om de safari route af te stemmen op uw specifieke wensen. Gaat u voor de Big 5, het luipaard dat u bij uw laatste safari nog niet gespot heeft of voor het zien van de Great Serengeti Migration? Samen met u kunnen wij de safari zo inrichten dat u de grootste kans heeft om uw wens in vervulling te laten gaan.

safari Tanzania routes

Safari routes noordelijke parken

Lees hier meer over de verschillende safari routes in de verschillende jaargetijden.    

 

Waarom een privé tent safari in Tanzania?

Een tent safari geeft u de mogelijkheid om midden in de natuur, op door de Tanzaniaanse Park Associatie daarvoor aangewezen plekken, midden in de bush het kamp te kunnen (laten) opslaan. Deze zogenaamde special campsites moeten wij reserveren omdat daar dan geen anderen mogen overnachten. Het midden in de bush, ’s avonds aan een kampvuur na een door uw eigen kok bereid diner geeft u echt het idee om in de film “Out of Africa” belandt te zijn.

Er zijn veel meer campsites dan lodges waardoor wij voor uw safari b.v. in het Serengeti NP tijdens de trek van de gnoe’s en zebra’s de campsites in de buurt van de Great Migration, de campsites kunnen reserveren. Er zijn in de Serengeti, een gebied van 15.000 vierkante kilometer groot, een 3 tal lodges die allemaal in het centrale gedeelte van het nationale park liggen. Dat zorgt er helaas voor dat de directe omgeving van die lodges in het hoogseizoen als druk ervaren wordt. Met een tent safari kunnen we “off the beaten track” en verblijven dus buiten deze drukke gebieden.  

Een tent safari biedt u een grote vrijheid om samen met uw gids, het safari programma en uw verblijfplaats aan te passen aan de aanwezigheid van het wild want u bent immers niet aan een hotel schema gebonden.  

Omdat u met dit unieke concept alleen met uw eigen gezin reist en u daarmee zelf de dagindeling en het tempo kunt bepalen, is dit ook een geweldige manier om met kinderen op safari te gaan.

 

Hoe gaat u op safari in Tanzania?

Natuurlijk goed voorbereid, want wij geven u voordat u op reis gaat een presentatie van de safari waarbij letterlijk de kaarten op tafel gaan en wij u aan de hand van ons eigen fotomateriaal kennis laten maken met het land, de natuur en de manier waarop u op safari gaat. Dat maakt uw vakantiereis nog meer speciaal.

U reist in speciaal voor een wild safari aangepaste 4WD’s Landcruiser of Land Rover met een eigen chauffeur/gids. Afhankelijk van de grootte van uw gezelschap reist de crew in een aparte bagage auto mee.

Safari Tanzania

Kamp in de Serengeti

Een privé tent safari is dus een exclusieve manier om in Tanzania of het zuiden van Kenia op safari te gaan. Het biedt de mogelijkheid om echt midden in de natuur te verblijven, terwijl u wel de luxe heeft van een goede tent, goede bedden, een eigen kok en een ervaren crew bestaande uit een gids en tent assistenten die voor u het kamp opslaan.

Omdat er geen faciliteiten op de Special Campsites aanwezig zijn, nemen we ook een douche en toilettent en, afhankelijk van de grootte van uw gezelschap, een messtent op de safari mee.

Voor de overnachtingen in de Nationale Parken kunt u er ook voor kiezen om op Public Campsites,waar ook andere gasten kunnen staan. Dat zorgt voor een safari met kinderen vaak een leuke afwisseling.

Lees hier meer over hoe u op prive safari in Tanzania gaat.     

 

Waarom bieden jullie geen vaste programma’s voor de safari in Tanzania aan?

Een privé safari wordt aangepast aan uw wensen en aan het moment in het jaar waardoor een programma dus niet vast kan zijn. Om u toch een idee te kunnen geven,  hebben we voor iedere maand in het jaar een ideale safari route opgesteld. Daarnaast zijn er ook speciale gebeurtenissen zoals de geboortes van de gnoe’s en zebra’s , de rivier oversteken, de migratie in Tarangire NP waardoor een route aan de reisperiode zou kunnen worden aangepast. U kunt er overigens zeker van zijn dat als u voor vaste programma’s kiest,  u naast het vele wild, ook veel toeristen tegen zult komen. En dát nu juist voor ons de reden om de safari’s anders en “off the beaten track” te gaan organiseren en hebben wij ons 2005 in klassiek tent safari’s gespecialiseerd.

Safari Tanzania

River crossing

Bijna altijd goed weer op uw safari in Tanzania!

Omdat Tanzania net onder de evenaar ligt, is de temperatuur op land het hele jaar door ongeveer gelijk en die van het zeewater ongeveer 27 graden. Tanzania heeft alleen een lange regenperiode in april en mei (zware regens) en een korte regenperiode (1 uur regen in de avond) in november en december. De overige perioden van het jaar hoopt men alleen op regen.

Het weerbeeld is dus geheel anders als in b.v. Zuid Africa, dat 3.000km onder de evenaar ligt en ook in onze zomerperiode sneeuw kent.

Meer informatie over het klimaat en actueel weerbeeld

Hoe krijg ik meer informatie?

Wij hopen dat u door het lezen van deze website zelf ook veel informatie zult vinden, maar wij beantwoorden tijdens kantooruren uw vragen ook telefonisch op 023 – 56 57 138 en we nemen daar ook graag de tijd voor.

Daarnaast kunt u van deze website ook een aanvraag voor een reisvoorstel aan ons doorsturen.  U kunt dan aangeven of en wanneer wij u moeten terugbellen. Dat kan natuurlijk ook in het weekend of in de avonduren.

Op deze pagina:

Recente safari beoordelingen

  • De Serengeti migration in het zuiden van Serengeti NP

Na 18 jaar weer met de familie op safari!

Een safari wordt vaak een "experience of a lifetime" genoemd, maar het komt regelmatig voor dat gasten na een eerste kennismaking weer bij ons terug komen voor een safari in Tanzania. Dit keer voor het vieren van  het 35 jarig huwelijk van Wil en Angelique die met dochter Jolien eerder in 2006 met ons op safari zijn geweest. Voor deze safari was het gezelschap aangevuld met schoonzoon Mark en vond deze plaats in maart om de Great Serengeti Migration in [...]

Met Nieuwjaar op safari in de Serengeti!

Beoordeling van een familie safari met Nieuwjaar in de Serengeti. Nadat Pieter met zonen Jelle en Sjoerd in oktober bij ons een safari boekten, besloten zij het Nieuwjaar met hun hele gezin op safari in Tanzania te gaan vieren. De Great Migration bevindt zich in december in het Serengeti NP, dus dat was het hoofddoel van de safari. Daarbij moesten wij wel inspelen op de slechtere weersomstandigheden. Door El Niñio heeft Tanzania in december 2023 nog nooit zoveel regenval gekend. [...]

  • Tarangire NP

Beoordeling korte safari in Tanzania

Vanwege meerdere afspraken konden Willem, Annemiek, Beau en Jamie maar 3 dagen op safari in augustus. We hebben daarom een bezoek aan de Ngorongoro krater en Tarangire National Park voorgesteld. De familie verbleef op special campsites die we voor hen exclusief in de parken gereserveerd hebben. Dat heeft, gezien de beoordeling zelfs bij dit korte verblijf een grote indruk achtergelaten. Algemene beoordeling: "we enjoyed the tour a lot" Beoordelingen: Kwaliteit gids: very very good Kwaliteit kok: good Kwaliteit assistenten: good [...]

  • Grote Serengeti trek: Mara crossing.

Wat hebben wij een fantastische vakantie (in Tanzania) gehad!

Vader Rick en dochter Nala hadden het doel om de Great Migration in het noorden van de Serengeti de Mara rivier over te zien steken. Daarvoor hebben wij hen in juli een 10 daagse safari voorgesteld:  vanuit Arusha naar Lake Manyara en dan in noordelijke richting, via Lake Natron, de Serengeti binnen gaan, Dat is een route die wij met een tentsafari heel goed kunnen uitvoeren maar die heel weinig gebruikt wordt omdat hier geen lodges liggen. Daarna zijn ze [...]

  • Serengeti Migration map

Wat een excellente ervaring !!!

De familie van Marcel, Els, Lisa, Suzanne en Julia reisde naar Tanzania om hun dochter op te halen na een co-schap in een ziekenhuis in Morogoro. De 10 daagse safari in oktober bracht hen naar Arusha NP, Lake Manyara NP, Lake Natron, het noorden van het Serengeti NP in de buurt van de Mara rivier, de grote Serengeti vlaktes in het zuiden, de Ngorongoro krater en Tarangire NP. Na terugkomst in Nederland ontvingen we van het het volgende bericht: "Graag [...]

Tent safari Marcel, Els, Lisa, Susanne en Julia overall beoordeling 10

Wat een excellente ervaring !!! Familie safari Periode: oktober Gericht op het zien van Mara River crossing in het noorden van Serengeti NP Beoordelingen: Route: 10 Guide: 10 Cook: 10 Accomodation: 8 Transport: 10 Overall: 10 Het mooiste op de safari: The friendship of the crew Beautifull campsites Excellent guidens Good food "Graag melden wij ons nog even om te bedanken voor de voortreffelijke reis welke wij mochten genieten in Tanzania. Wat een excellente ervaring !!! Wij hebben het beoordelingsformulier [...]

Beoordeling tent safari Martijn, Ellen, Beer (17) Overall: 9,5

Reis beoordeling van een safari route gericht op Mara river crossings en een verblijf op Zanzibar. Periode: juli Beoordelingen: Route: 9 Gids: 10 Cook: 10 Assistant: 10 Accomodatie: 9 Transport: 10 Overall figure: 9,5 Mooiste van de reis: "The sense of family, all together in the bush! Everything!" "Een prachtige reis met indrukken en herinneringen voor het leven. Daarvoor nogmaals dank en ik weet zeker dat we nog een keer bij jullie terug gaan komen voor een nieuwe reis ervaring."

Safari beoordeling Ton, Anna, Niels, Michiel, Simon (15) Overall 8,5

Beoordeling familie tentsafari met verlenging op Zanzibar. Periode: juli Doel: meemaken van river crossing bij de Mara River in het noorden van de Serengeti. Beoordelingen: Route: 7,5 Gids:  9,5 Kok:   8,5 Assistenten: 9 Accomodatie: 7 Transport: 8 Overall: 8,5 Het mooiste tijdens de safari: Camping experience with the crew / interaction Wildlife viewing

  • Grote Serengeti trek: Mara crossing.

Tent safari Luc en Agnes overall beoordeling: 9/10

Mooiste van de reis: Serengeti NP en de campsites! Een Tanzania safari beoordeling van zeer ervaren safari gangers. Safari route gericht op Mara river crossings Periode: november Beoordelingen: Route: nice overall view Gids: very good Cook: very good Assistant: very good Accomodatie: very good Transport: good Overall figure: 9/10