Lake Natron met Oldonio Lengai

Lake Natron.

Lake Natron is een van de meest schilderachtige plaatsen in Afrika, een opmerkelijk gebied dat zeer weinig wordt bezocht ondanks de nabijheid van Ngorongoro en Serengeti.

  • Oldonio Lengai
    Oldonio Lengai

De belangrijkste hoogtepunten zijn het prachtige vulkanische landschap gedomineerd door de massieve actieve vulkaan Oldoinyo Lengai, de heilige berg van de Maasai, het enorme Lake Natron dat de meest bijzondere kleuren kan aannemen en de sfeervolle rietgedekte boma’s van de Maasai.

Lake Natron is de broedplaats van de Lesser Flamingo waar 90% van de wereldpopulatie wordt geboren.  Zie hieronder de trailer van de DisneyNature documentaire “The Crimson Wing, mistery of the flamingo’s”.

Dit is het woongebied van een aantal Maasai stammen die zich rond de eeuwen oude irrigatie kanalen van Engaruka, halverwege het meer,  en rond het meer zelf hebben gevestigd. Dit maakt dit gebied dus ook zeer geschikt om het dagelijks leven van de Maasai te leren kennen. Maar bedenk wel dat dit een moeilijk toegankelijk gebied is waar de wegen slecht zijn en waar u af en toe een riviertje over moet steken.

In en om het meer kunt u onder begeleiding van een Maasai gids  een wandeling langs de rivier naar de watervallen maken die het meer voeden, en/of een wandeling op het meer naar de broedplaatsen van de flamingo’s maken.

Prive Safari neemt Lake Natron in het programma op in de periode juli/augustus voor safari’s naar het noorden van de Serengeti omdat er van hier uit een doorsteek naar Lobo mogelijk is.  

Als u avontuurlijk bent ingesteld en op zoek bent naar een authentieke, bijzondere locatie, dan moet u Lake Natron in uw safari opnemen.

Over Lake Natron:

Grootte: 57 km lang en 22 km breed.

Ligging: 240 km van Arusha. Wordt in het noorden door Kenia en in het westen door de Serengeti begrenst.

Hoe komt u naar Lake Natron:

Vanuit Arusha via Lake Manyara, Tarangire of Ngorongoro Crater.

Beste tijd om te gaan:

Dit gebied kan overigens gedurende het gehele jaar, behalve de maanden april en mei, bezocht worden.

Lake Natron – Disney Nature’s first release – The Crimson Wing

Deze video geeft een impressie van dit bijzondere zoutmeer aan de voet van Oldoinyo Lengai.

Wilt u meer informatie? Wij helpen u graag.

Wij beantwoorden tijdens kantooruren uw vragen ook telefonisch op +31 (0) 23 56 57 138 en we nemen daar ook graag de tijd voor.

Daarnaast kunt u ons even een email sturen. U kunt dan aangeven of en wanneer wij u moeten terugbellen. Dat kan natuurlijk ook in het weekend of in de avonduren.

Terug naar: Prive Safari
Hoofd pagina:  Parken in Tanzania
Deze pagina: Lake Natron