Lengasiti Maasai culturele safari.

Dit culturele progamma is ontwikkeld door de Lengasiti people die leven aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania. Het stelt u in staat om het dagelijkse leven van de Lengasiti Maasai / Masai in de Blue Mountains mee te beleven. U wordt door de dorpelingen hartelijk ontvangen.

“Our two day stay at this Maasai village, without any tourist shows and without the otherwise so persistent pleas to buy their jewelry, were the most impactful of our trip, for me at least. Not the most spectacular, because it’s immensely hard to beat a group of ten lions passing your car with three cubs playing 4 feet away from you and the whole group hanging around for fifteen minutes. It’s pretty tough to beat numerous close encounters with elephants, giraffes, different kinds of monkeys and deer, exotic and strange looking birds, agama lizards, hyena’s, and wildebeests. Or zebras, baboons and buffalos passing our tents…. ”  Het volledige verslag van het bezoek aan Lengasiti: —> 

Uw verblijf:

U verblijft in een stenen gastenverblijf vlak bij het ziekenhuisje. Uw eigen kok verzorgt alle maaltijden en kookt Europees. Omdat maar heel weinig Maasai Engels spreken, begeleidt een gids u tijdens het verblijf. Bij helder weer ziet u daar vandaan de toppen van de Kilimanjaro en Mount Meru.

Lengasiti Maasai village met Kilimanjaro

Lengasiti village met Kilimanjaro

We hebben ervoor gekozen om u in het programma zoveel mogelijk vrijheid te geven, wij noemen hier slechts enkele van de vele mogelijkheden die deze safari u te bieden geeft.

Al voor het opkomen van de zon gaan de jonge kinderen met de kuddes geiten de vlakte op. Het is zeker de moeite waard om dit te gaan zien en hiervoor vroeg uit de veren te gaan. U kunt dan gelijk een bezoek aan de gezinnen in het dorp te brengen. U wordt gastvrij onthaald op kruidenthee en u krijgt hierbij een goed beeld van het dagelijks leven van de Maasai.

Men is gewoon bezig met de dagelijkse werkzaamheden en men maakt u daar graag deelgenoot van.

Enkele onderdelen uit het programma:

Bezoek Lengasiti Primary school.

Lengasiti Maasai primary school

Lengasiti primary school

Op de Lengasiti Primary School krijgen ongeveer 360 kinderen met zeer beperkte leermiddelen onderwijs. De school heeft 3 leslokalen waarin tegelijkertijd les wordt gegeven aan verschillende leerjaren. De school wordt bestuurd door een Maasai schoolbestuur en beschikt over 3 leerkrachten. Als het in het lesprogramma in te passen is, kunt u gerust zien hoe er hier les gegeven wordt op school.

Bezoek Lengasiti ziekenhuis.

Dit kleine ziekenhuisje is in november 2005 geopend, heeft een verpleegster-vroedvrouw en een clinical officer en moet nog volledig worden ingericht.

Eens in de 7 weken wordt het ziekenhuis bezocht door Dr. Ole Kuney, arts en Maasai stamhoofd, die buiten dit ziekenhuis ook de zorg heeft voor 48 overige ziekenhuisjes in een gebied van 200 bij 300 km.

Bezoek viewpoint.

Enkele kilometers buiten het dorp, op de vlakte, ligt een heuvel vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de wijde omgeving. Hier krijgt u een indruk van de uitgestrektheid en de schoonheid van dit gebied. U kunt onder begeleiding van uw eigen gids en een Maasai krijger naar dit viewpoint lopen of u met de auto er naar toe laten brengen.

Nachtwandeling met de Maasai en hun kuddes.

Lengasti, wandeling met koeien

Lengasti, wandeling met koeien

De Maasai trekken vanuit de wijde omgeving met hun kuddes geiten en koeien naar de Lengasiti drinkplaats. Er wordt daarbij ’s avonds gelopen om de hitte van de dag zoveel mogelijk te vermijden. De afstanden die daarbij worden afgelegd kunnen wel 30 kilometer bedragen. U kunt (een deel) van zo´n nachtelijke tocht onder de sterrenhemel over de vlaktes meemaken.

 

Prijsindicatie verblijf Lengasiti Maasai:

Per persoon € 120 per overnachting.

Op basis van full board excl. het diner op de laatste dag van het verblijf.

 

De inkomsten van dit bezoek worden door de gemeenschap besteed aan de school, het waterproject en aan geneesmiddelen.

Wij ondersteunen graag de Stichting Nederland – Lengasiti die voor de gemeenschap schoolprojecten leidt.

 

Terug naar hoofdpagina:  Prive Safari
Categorie van deze pagina: Safari programma’s
Deze pagina Lengasiti