Safari de Tanzaniaanse World Heritage Sites

Safari de Tanzaniaanse World Heritage sites.

De UNESCO heeft een aantal natuurgebieden in Tanzania de status van World Heritage Site gegeven. Prive Safari biedt u een uniek programma dat de World Heritage sites in het noorden verbindt met die in het zuiden van Tanzania. Eigenlijk zouden wij dit programma geen safari, maar eerder een expeditie naar de binnenlanden van Tanzania willen noemen want het wegennet is voor een belangrijk deel niet geasfalteerd en in april en mei, de regenperiode, zelfs onbegaanbaar.

Op deze expeditie, die gedeeltelijk de lijn van de Great Rift volgt, zult u verschillende stammen met hun eigen tradities tegenkomen. Dit is dus ook een geweldige kennismaking met de binnenlanden van Tanzania.

Dit programma is uitstekend geschikt voor de meer verwende safariganger die niet terugschrikt van iets langere dirt road reizen.

Route: Tanzania van Arusha tot Dar es Salaam

Tanzania World Heritage Sites

Tanzania van Arusha tot Selous

Start in Arusha, de safari hoofdstad van het noorden van Tanzania.

De noordelijke parken.

Het noorden van Tanzania is het gebied van de eindeloze vlaktes van de Serengeti uit de film “Out of Africa” en de Ngorongoro krater uit de documentaires van Rik Felderhof. Hier ga je op fotosafari, op zoek naar de trek van de honderdduizenden zebra’s en wildebeesten, jagende groepen leeuwen, luipaarden en de naar water zoekende kuddes olifanten.
De parken hebben een geweldige wilddichtheid en het landschap is niet dicht bebost, waardoor u het wild goed kunt waarnemen.

Serengeti NP, World Heritage Site sinds 1981.

In februari 2013 is het Serengeti National Park verkozen tot de ” best of the seven New Natural Wonders of Africa“.

Het Serengeti NP, het oudste en meest populaire nationale park van Tanzania, is beroemd om zijn jaarlijkse migratie.
Meer dan acht miljoen hoeven bevolken de open vlakten van de Serengeti als 1.5 miljoen gnoe’s en meer dan 200.000 zebra’s en 300.000 Thomson’s gazelles hier op zoek zijn naar verse graslanden. Maar zelfs wanneer de migratie rustig is, biedt de Serengeti misschien wel de meest sprankelende safari in Afrika met grote kuddes buffels, kleinere groepen olifanten en giraffen, en duizenden en duizenden elanden, Topi, Kongoni, Impala’s en Grant’s gazelles.

Tanzania leeuwen

Park informatie Serengeti NP.

 

Ngorongoro Conservation Area, het achtste wereld wonder, World Heritage Site sinds 1979.

De Ngorongoro Conservation Area is uitgeroepen tot het achtste wereld wonder en beslaat een oppervlakte van 8.300 km ². Het gebied biedt een mix van landschappen, flora en fauna, mensen en archeologie die onovertroffen is in Afrika. De vulkanen, graslanden, watervallen en bergbossen herbergen een overvloed aan dieren.

Ngorongoro krater

Ngorongoro krater

Ngorongoro Crater is een van ’s werelds grootste natuurlijke caldera’s. Haar magische omgeving en een overvloed aan wild zullen haar bezoekers altijd boeien. Het gebied grenst in het noorden en westen aan het Serengeti National Park.

Park informatie Ngorongoro CA.

 

Tarangire NP, Het olifantenpark en wat ons betreft het mooiste van de noordelijke parken.

Hier is de grootste concentratie van wilde dieren buiten het Serengeti ecosysteem. Door de grote verscheidenheid aan wild, waarvan er enkele soorten alleen hier voorkomen, en het landschap met de geweldige Baobab bomen en en de rivier met diepe beddingen, waan je je in Jurasic park.

Tanzania, Tarangire NP olifanten op het kamp

Tanzania, Tarangire NP olifanten op het kamp

Park informatie Tarangire NP

 

Van Kondoa rotsschilderingen (World Heritage Site sinds 2006) naar Dodoma, de hoofdstad van Tanzania.

Hoofdweg naar Dodoma

Hoofdweg tussen Arusha en Dodoma

Van Tarangire rijdt u in een dag naar Dodoma, de centraal gelegen hoofdstad van Tanzania. Een stevige tocht van 440 km over een onverharde weg door de binnenlanden in een heuvelachtig landschap. U rijdt door het stadje Babati, langs de pre historische rotsschilderingen op verschillende plekken in de omgeving van Kolo en langs de stad Kondoa naar de relatief stadse Dodoma.

In de 19e eeuw was Dodoma een pleisterplaats van de karavaanroute van Kigoma naar de kust bij Dar es Salaam, dwars door het midden van Tanzania. U moet zeker een kijkje bij het drukke trein station van Dodoma nemen. Hier overnachten ’s avonds drommen mensen in de buitenlucht op de perrons om de volgende dag de trein te kunnen nemen.

De zuidelijke parken:

De zuidelijke parken van Tanzania geven een overweldigend gevoel van ongereptheid. Toen wij in Ruaha NP op verkenning gingen waren er in een gebied groter dan de Serengeti slechts 40 betaalde gasten!

De zuidelijke parken hebben beduidend meer drinkbaar water dan in het noorden. Daarom is het wild hier meer verdeeld en zult u het echt op moeten zoeken. Wij denken dat de zuidelijke parken voor de meer verwende safarigangers zeer aantrekkelijk gevonden zullen worden.

 

Ruaha NP, het grootste Nationale Park van Tanzania en oost-Afrika.

Ruaha National Park is het grootste park in Tanzania voor een bijzondere safari in een fascinerende landschap en ligt in het zuiden van Tanzania. Het park is rijk aan planten en dieren die alleen hier voorkomen zoals de Greater Kudu (Tragelaphus strepsiceros). Het park heeft een bijna onaangeroerd en onontgonnen ecosysteem, waardoor de bezoekers een heel unieke safari-ervaring zullen hebben.

Het totale oppervlakte van Ruaha NP beslaat 13.000 km2 Toen wij op verkenningstocht in dit park waren hebben we langs de bedding van de Great Ruaha River ons kamp opgetrokken.

Kamp Ruaha aan Great Ruaha rivier bedding

Kamp Ruaha aan Great Ruaha rivier bedding

Park informatie Ruaha NP.

 

Udzungwa Mountains NP.

Het Udzungwa mountains NP bestaat uit een bergketen die behoort tot de East African Mountains die variëren van een hoogte van 250 tot 2.000 m.

Udzungwa is ook wel de Afrikaanse Galapagos genoemd vanwege zijn schat aan endemische planten en dieren. Helaas zijn er geen wegen in het park, en kan het alleen te voet bekeken worden. Doordat de TanZam Highway langs de voet van de bergketen slingert heeft u wel een geweldig uitzicht op deze majestueuze bergen.

Udzungwa Mountains

Udzungwa Mountains

 

Mikumi NP

Mikumi National Park ligt aan de noordelijke kant van de grootste wildreservaat van Afrika – Selous – en wordt doorsneden door de TanZam Highway de verharde weg tussen Dar es Salaam en Iringa en uiteindelijk Zambia. Het is dus het meest toegankelijke deel van een 75.000 vierkante kilometer stuk wildernis die zich naar het oosten uitstrekt tot bijna aan de Indische Oceaan. 
De open horizon en overvloed aan dieren van de Mkata Floodplain, het populaire middelpunt van Mikumi, doen je denken aan de meer bekende Serengeti Plains.

Doorkruist door een goed circuit van game-viewing wegen is de Mkata Floodplain misschien wel de meest betrouwbare plaats in Tanzania voor het observeren van de eland, ‘s werelds grootste antilope. Al even indrukwekkend zijn de greater kudu en de sabel antilopen in de uitlopers van de bergen aan de rand van het park

Park informatie Mikumi NP

 

Uluguru Mountains.

De Uluguru Mountains vormen de toegang tot Selous GR. U rijdt door kleine dorpjes waar men van de landbouw in deze vruchtbare bergketen leeft.

Oude Duitse brug in Uluguru mountains

Oude Duitse brug in Uluguru mountains

 

Selous GR, het grootste Afrikaanse Reserve en World Heritage Site sinds 1982.

Met ongeveer 50.000 vierkante kilometer is Selous het grootste Afrikaanse reserve, een gebied groter dan Denemarken of Zwitserland. Het Reserve beslaat meer dan 5% van de totale landoppervlakte van Tanzania en is drie keer groter dan de Serengeti.
Het Reserve gebied dankt zijn naam aan Frederick Courtenay Selous, een 19e eeuwse jager en soldaat. In 1982 werd dit unieke ecosysteem internationaal erkend en het gebied is door de Verenigde Naties aangewezen als World Heritage Site.

Rufiji river

Rufiji river

Park informatie Selous GR

Deze expeditie eindigt in Dar es Salaam voor een verlenging aan het strand of de terugvlucht naar Europa en heeft een minimum duur van 14 dagen.

 

Terug naar: Prive Safari
Hoofd pagina:  Safari programma’s
Deze pagina:    Safari World Heritage Sites

Geïnteresseerd?  Neem contact met ons op, vraag een reisvoorstel aan of bel ons op 023 – 56 57 138.
Wij nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.