Safari programma’s juni, juli en augustus.

Voor het samenstellen van een safari programma houden we zoveel als mogelijk rekening met de bewegingen van het wild, die met name wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van water in de noordelijke parken.

In juni, juli en augustus wordt het, na de lange regens in april en mei, steeds droger en trekt het wild naar de riviertjes en waterpoelen. Dat maakt het spotten van wild nog eenvoudiger omdat het allemaal naar de beperkte watervoorraden trekt. Daarnaast is het hoge gras bijna verdwenen, zodat er goed zicht is op het wild.

Juni en juli zijn de beste maanden om de Great migration in de Serengeti te volgen op de tocht naar het noorden naar de Mara rivier. Een uitstekende periode dus om op safari te gaan.

Special campsite, Serengeti, Tanzania

Special campsite, Serengeti, Tanzania

Door de algemene vakantie periode kunnen we vaak nog safari’s uitvoeren als de lodges al vol geboekt zijn.  Met een tent safari zijn wij flexibel en omdat de Tanzaniaanse Park Associatie het aantal campsites in de parken in de laatste jaren heeft uitgebreid, kunnen we campsites selecteren die ver van de gebaande paden afliggen.  Doordat u privé, dus als familie of uw eigen groep alleen reist maakt dit een safari reis nog meer bijzonder.

Kijk hier voor informatie over safari’s met kinderen.

Geadviseerde parken in juni, juli en augustus:

Arusha NP

Arusha NP

Juweel aan de voet van Mount Meru met meertjes en een krater en met de hoogste giraffe dichtheid van de Tanzaniaanse parken. u treft hier geen leeuwen of olifanten, maar dit is wel een van de weinige parken waar u een wandeling kunt maken onder begeleiding van een gewapende ranger. En dan blijkt een giraffe toch wel erg groot te zijn! Meer info Arusha NP

Lake Manyara NP

Lake Manyara NP

Soda meer gelegen in de Great Rift valley, het 6.000 km lange Afrikaanse breukvlak tot aan Syrië.  Het park heeft olifanten, nijlpaarden en leeuwen maar vooral grote hoeveelheden flamingo’s en pelikanen die het meer als foeragegebied gebruiken. Meer info Lake Manyara NP

Serengeti NP

Serengeti NP

Het bekendste wildpark van Afrika met de Serengeti migration, de trek van 1.500.000 gnoe’s en 300.000 zebra’s. Op de grote vlaktes houden zich veel katachtigen rond de Kopjes in het zuiden van het park op. U zult hier bijna zeker de big 5 tijdens uw safari tegen komen. Meer info Serengeti NP

Tarangire NP

Tarangire

Een Jurasic parkachtige omgeving met grote kuddes olifanten die zich in de droge periodes in de buurt van de Tarangire rivier ophouden. Vanwege het geaccidenteerde terrein, de gigantische Baobab bomen, de grote kuddes en het mooie landschap is dit park voor ons het mooiste van de noordelijk parken in Tanzania. Meer Info Tarangire NP

Ngorongoro CA

Ngorongoro krater

Met daarin de krater, één van de 8 wereldwonderen, Unesco World Heritage Site. Net als in de Serengeti kunt u hier neushoorns tegenkomen, maar die zijn in de krater met een doorsnede van 20km eenvoudiger te spotten. De Conservation Area is heel wat groter dan de krater alleen en u kunt hier Maasai tegen komen die hun vee buiten de krater weiden. Meer info Ngorongoro CA

Lake Natron

Lake Natron

Aan de voet van de heilige berg van de Maasai Ol Doinyo Lengai, wordt hier 90% van de wereldpopulatie aan lesser flamingo’s geboren. Het zoutmeer is zeer ondiep en vormt voor de flamingo’s een belangrijke voedingsbron. Het gebied is bewoond door Maasai stammen die hier hun vee hoeden. De weg naar Lake Natron is vrij zwaar omdat deze langs de vulkanische uitlopers van Oldonio Lengai lopen, maar een bezoek aan dit verlaten deel is zeker de moeite waard! Meer info Lake Natron

Mount Kilimanjaro NP

Kilimanjaro NP

Met als centrum de hoogste alleenstaande berg ter wereld en het dak van Afrika: de Kilimanjaro met een hoogte van 5.895 m. De 3 toppen rijzen in de vroege morgen en tegen de avond uit de wolken op en zijn dan van verre te zien. Een mooie uitdaging om daar een beklimming van te gaan doen. Meer info Kilimanjaro.

Geadviseerde safari route juni en juli.

Gaat u in juni of juli op safari dan kunt u de eerste kuddes de Grumeti en Mara rivieren zien oversteken in het midden en noordelijk deel van de Serengeti. Dit is een zeer spectaculair schouwspel waar menig National Geographic tv-kijker al eerder beelden van gezien heeft.

Ideale safari route:  Arusha NP, Lake Manyara NP, Lake Natron, Serengeti NP,  Ngorongoro CA, Tarangire NP.

Great Migration safari

Doordat u dan een lus door de parken maakt heeft u ook het voordeel van een zeer afwisselend landschap: walking in Arusha NP, het zoutmeer van Lake Manyara, de vlakte van Lake Natron met Oldonio Lengai, de vlaktes en de rivieren van de Serengeti, de Ngorongoro krater en het schitterende landschap van Tarangire.

Geadviseerde safari duur:  8 –  10 dagen

Geadviseerde safari route juli en augustus.

Als u in juli of augustus op safari gaat, dan kunt u beter in het zuiden van het Serengeti NP verblijven om het meeste wild rond de Kopjes en op de vlaktes te zien. Bij deze route gaat u vanaf de zuidelijke kant de Serengeti binnen.

Voordeel van deze route is dat deze korter is. (de Serengeti is ongeveer 250km x 250km groot).

Ideale safari route:  Arusha NP, Lake Manyara NP, Serengeti NP, Ngorongoro CA, Tarangire NP

Geadviseerde safari duur: 6 – 8 dagen, afhenkelijk van het aantal dagen dat u in de Serengeti wilt verblijven.

Kijk voor andere periodes in het jaar bij:

Overzicht beste reistijd voor een safari in Tanzania per maand.

Het weer in Tanzania

Gemiddelde temperatuur in Arusha-Tanzania

Gemiddelde temperatuur in Arusha-Tanzania

Gemiddelde neerslag in Arusha -Tanzania

Gemiddelde neerslag in Arusha -Tanzania

De temperatuur is in dit gebied rond de evenaar gedurende het gehele jaar ongeveer gelijk. Omdat de noordelijke parken redelijk hoog liggen (rond 1.000m) koelt het ’s avonds heerlijk af.

De Great Serengeti Migration.

De Great Migration trekt vanaf april vanuit het zuidelijk deel van de Serengeti NP, richting het noorden en komt daarbij de Grumeti river en de Mara river tegen. Deze rivieren stromen door het westelijk en noordelijk deel van het Serengeti NP.

Map Serengeti migration

Kaart Serengeti migration

Voor de Serengeti adviseren wij in deze periode de westelijke corridor, het middengedeelte bij Seronera of Togora of het noordelijk gedeelte bij Lobo of Kogatende.

In het noordelijk deel van de Serengeti bevinden zich in het migratiegebied een aantal special campsites die wij voor u kunnen reserveren. Hier blijkt het grote voordeel van een klassieke tent safari: mocht de Migration zich tegen de verwachting in in een ander deel van het park bevinden, dan kan uw gids in overleg met de Park rangers vaak van campsite wisselen zodat u dan toch in de buurt van de Migration het kamp op kunt slaan.

De Tarangire NP migration.

Tot het Tarangire ecosysteem, het tweede grootste systeem in het noorden van Tanzania, behoren Tarangire NP, Mtu wa Mbu GCA, Lake Natron GCA, Amboseli NR in Kenia, Simanjiro GCA, Mkungunero GCA en de Maasai steppe. (Zie ook onderstaande kaart links).

Dit ecosysteem kent zijn eigen migratie.

Tarangire Migration

Tarangire Migration

Na de natte periode april/mei keren in juni de Eland en Oryx weer terug in het park, gevolgd de olifanten.
In juli keren de Wildebeest en Zebra’s weer naar het park.
Midden augustus is de bulk van de migratie weer in de buurt van Tarangire River. Dit is het beste seizoen om Tarangire NP te bezoeken.

Kijk voor andere periodes in het jaar bij:

Overzicht beste reistijd voor een safari in Tanzania per maand.

Special campsite, Serengeti, Tanzania

Special campsite, Serengeti, Tanzania

Informatie over hoe wij de safari voor u organiseren ⇒


Prijsindicatie van onze safari’s

Noordelijke parken: Serengeti NP, Ngorongoro CA, Tarangire NP, Lake Manyara NP, Arusha NP, Lake Natron

6 daagse safari: vanaf  € 1.535 per volwassene, kinderen €  1.335.   (Hierin is voor national park fees € 505 opgenomen).
8 daagse safari: vanaf  € 1.995 per volwassene, kinderen €  1.735.   (Hierin is voor national park fees € 635 opgenomen).
10 daagse safari: vanaf  € 2.495 per volwassene, kinderen €  2.175    (Hierin is voor national park fees € 800 opgenomen).

Prijzen voor tent safari’s zijn het hele jaar gelijk, dus geen seizoenstoeslagen ! 

In het hoog en piek seizoen kunnen de hotelprijzen in Tanzania bijna verdubbelen, maar dat geldt niet voor tent safari’s.  Enige uitzondering geldt voor de hotel overnachtingen vóór, eventueel tijdens, en na uw safari. Voor het Serengeti national park kunnen door de Tanzaniaanse Nationale Park Associatie tussen december en maart voor bepaalde special campsites extra reserveringsgelden worden gevraagd van ongeveer $ 20 per overnachting.

Start en einde in Arusha, de safari hoofdstad van het noorden van Tanzania.
Op basis van een gezelschap van 4 personen.
Toeslag special campsites: € 35 per persoon per overnachting.
Prijs is voor full board, excl. diner op laatste dag en drank, inclusief park-, -conservation en camp-fees.
Kinderen < 16 jaar ontvangen een korting van € 35 per kind per dag omdat de parkfees voor hen lager zijn.

Prijzen vanaf februari 2023, gebaseerd op een USD – EURO koers van 0,92.

 

 

Terug naar hoofdpagina:    Prive Safari
Categorie hoofdpagina:      Safari programma’s
Huidige pagina:                  Safari programma’s juni t/m augustus.