Antwoorden op vragen over safari’s in Tanzania 2018-04-19T11:55:34+00:00

Antwoorden op veel gestelde vragen over safari’s in Tanzania.

Soms is het moeilijk door de bomen het bos te kunnen vinden als het over een safari gaat. Omdat we sinds 2005 veel ervaring met het organiseren van safari’s met verschillende groep-groottes en samenstelling hebben opgedaan, adviseren wij u graag om ook uw safari tot een succes te laten worden.

Doordat wij er van uitgaan dat iedere safari weer anders is omdat iedere gezelschap zijn eigen redenen heeft om naar dit deel van donker Afrika te gaan, hebben wij geen standaard safari programma’s opgesteld. Wij passen het programma aan aan de wensen van onze gasten.

Voor een safari geldt dat er in de planningsfase veel voordeel te behalen is door b.v. de keuze voor goedkopere vliegtarieven of dat kosten bespaard kunnen worden door het kiezen van een bepaalde route.  Dat levert dus veel vragen op waar wij dagelijks een antwoord op kunnen geven.

Onderdeel van onze service is het geven van een presentatie op ons kantoor of bij u thuis. Hierdoor hebben we de afgelopen jaren al heel wat vragen over safari’s in Tanzania langs zien komen.

 

Een aantal antwoorden op die vragen hebben we hier verzameld maar mocht u andere vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Wij nemen daar graag de tijd voor.


Welke vaccinaties heb ik nodig voor een safari in Tanzania?

By |Categories: FAQ Tanzania|

Het LCR geeft uitgebreide richtlijnen en protocollen voor allen die reis-gezondheids-advies geven. Dat wil zeggen, de GGD’en, bedrijfsgeneeskundige diensten, travel-clinics, ziekenhuizen en huisartsen die adviseren en anderen die zich met reizigers en hun gezondheid bezig houden.
Op deze site vindt u algemene informatie voor mensen die op reis gaan. Voor een […]

Welke taal wordt er in Tanzania gesproken?

By |Categories: FAQ Tanzania|

In Tanzania spreekt men voornamelijk Kiswahili maar veel Tanzanianen beheersen ook de Engelse taal.

Uw gids spreekt verstaanbaar Engels.

Het Swahili wordt vooral in Oost-Afrika gesproken door ca. 50 miljoen mensen in Tanzania, Kenia, Uganda, Congo en Rwanda. In Tanzania en Kenia is het de officiële landstaal. Voor de meeste mensen die […]

Wat is een game drive?

By |Categories: FAQ Tanzania|

Een game drive

Tijdens een safari gaat u op game drive: samen met uw gids in een 4WD op zoek naar game – wild.

Het voordeel van een privé safari is dat deze niet vast in het safari programma opgenomen zijn, maar dat u deze, in overleg met uw ervaren gids, ter […]

Is water drinkbaar in Tanzania?

By |Categories: FAQ Tanzania|

Nee, alleen het water uit afgesloten flessen en gekookt water is voor onze westerse magen drinkbaar. Daarom wordt dat water ook op onze safari’s verstrekt.
Gebruik dit water zelfs voor het tandenpoetsen.

Drinkwater is in dit gedeelte van Afrika een groot probleem omdat het er vaak maanden achtereen niet regent. Daarnaast is […]

Hoe is het weer / het klimaat in Tanzania?

By |Categories: FAQ Tanzania|

Arusha, Tanzania

Tanzania ligt net ten zuiden van de evenaar en kent daarmee gedurende het hele jaar gelijkmatige temperaturen. April / mei is de periode van de grote regens en in november zijn er de korte regens. In de overige maanden hoopt men op regen in dit zeer droge land.

Buiten de […]

Hoe avontuurlijk is een tentsafari in Tanzania?

By |Categories: FAQ Tanzania|

Een tentsafari in Tanzania of Kenia is niet vergelijkbaar met een kampeervakantie aan de Cote D’Azure.
Nee, u moet rekening houden met een geheel andere natuur en cultuur. De Tanzanianen zijn vriendelijk en makkelijk benaderbaar en uw gids zal als tolk dienen.

U komt in gebieden waar weinig mensen zijn en de […]

Geldzaken in Tanzania?

By |Categories: FAQ Tanzania|

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling, die niet in- of uitgevoerd mag worden, of de US Dollar.

Neem daarom voldoende cash US Dollar mee waaronder kleine coupures.

US Dollars en euro’s worden bij de banken en wisselkantoortjes geaccepteerd maar vergeet niet dat banken in Tanzania nog zeer schaars zijn. Alleen in […]

Fooien voor de safari in Tanzania

By |Categories: FAQ Tanzania|

Het is in Tanzania en Kenia gebruikelijk dat gasten een deel van het inkomen van een crew bepalen. Hoewel wij voor een goede ( + 30% dan gemiddeld voor een crewlid) beloning zorgen maakt een fooi hier zeker onderdeel van uit. Fooien zijn niet bij onze prijzen inbegrepen, maar worden […]

Een “Out of Africa” safari

By |Categories: FAQ Tanzania, Reisverhalen|

Een “Out of Africa” safari.

Out of Africa is een Amerikaanse epische romantische film uit 1985, geregisseerd en geproduceerd door Sydney Pollack, met in de hoofdrollen Robert Redford en Meryl Streep. De film is losjes gebaseerd op het autobiografische boek Out of Africa geschreven door Isak Dinesen (het pseudoniem van de […]

Ben ik bereikbaar in Tanzania?

By |Categories: FAQ Tanzania|

Tanzania is waarschijnlijk verder in GSM netwerken dan u denkt: zelfs op de Kilimanjaro is tegenwoordig GSM ontvangst mogelijk.

Raadpleeg voor de dekking van de verschillende 400/900/1800 netwerken de Roaming map voor Tanzania.

Overigens heeft u gids een GSM bij zich en kunnen wij op die manier contact […]

Terug naar de hoofdpaginaPrive Safari
Deze categorie maakt onderdeel uit van:Safari’s
Deze categorieFAQ safari’s

Geïnteresseerd?  Neem contact met ons op –>

error: Content is protected !!