Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Lake Manyara NP is een juweeltje dat over een lengte van 50 km langs de voet van het soms 600 meter hoge Rift Valley Escarpment loopt.

Ernest Hemingway: “the loveliest I have seen in Africa”.

  • Lake Manyara
    Lake Manyara

Vanaf de gate, slingert de weg zich door weelderige jungle-achtige bos, waar honderden troepen Bavianen nonchalant langs de weg lopen, Blue Monkeys behendig rennen tussen de oude mahonie bomen, sierlijke Bushbuck behoedzaam de schaduwen betreden en gigantische bos Neushoornvogels in de hoge bomen toeteren.

Een tegenstelling tot de intimiteit van het bos vormen de grazige randen van het meer en het uitgestrekte uitzicht naar het oosten over het alkalische meer, naar de puntige blauwe vulkanische pieken die oprijzen uit de eindeloze Maasai steppen. Grote kuddes Buffels, Gnoes en kuddes Zebra’s komen samen op deze grasvlakten, net als Giraffen – sommigen zo donker, dat ze van een afstand zwart lijken te zijn.

Wat verder van de rand van het meer is een smalle gordel van acaciabos de favoriete plek van de Manyara’s Leeuwen en indrukwekkende Olifanten. Families van de Banded Mongoose dartelen tussen de acacia’s, terwijl de kleine Kirk’s dik-dik in hun schaduw foerageren. Paartjes van Klipspringer zie je vaak afgetekend op de rotsen boven de verschroeiend hete bronnen die stoom en bubbels uitblazen in het uiterste zuiden van het park.

Manyara is de perfecte plek om de vogels van Tanzania te leren kennen. Hier komen meer dan 400 soorten voor, en u mag zelfs verwachten dat u bij een eerste bezoek aan het park er meer dan 100 kunt spotten. Hoogtepunten zijn onder meer duizenden roze-getinte Flamingo’s op hun eeuwige migratie, evenals andere grote watervogels zoals Pelikanen, Aalscholvers en Ooievaars.

Over Lake Manyara National Park

Grootte:
330 km ² , waarvan 200 km ² bestaat uit het meer,als het water hoog staat.

Ligging:
In het noorden van Tanzania. De toegangspoort ligt op 1,5 uur (126km) ten westen van Arusha langs een nieuw geasfalteerde weg, dicht bij de marktstad Mto waMbu.

Beste tijd om te gaan

Droge seizoen (juli-oktober) voor grote zoogdieren.

Natte seizoen (november-juni) voor bird watching en de watervallen.

Met dank Aan de Tanzaniaanse Nationale Parken Organisatie.

Geadviseerde verblijfsduur

1 of 2 dagen.
Lake Manyara NP kan gedurende het gehele jaar, behalve de maanden april en mei, bezocht worden.

 

Wilt u meer informatie? Wij helpen u graag.

Wij beantwoorden tijdens kantooruren uw vragen ook telefonisch op +31 (0) 23 56 57 138 en we nemen daar ook graag de tijd voor.

Daarnaast kunt u ons even een email sturen. U kunt dan aangeven of en wanneer wij u moeten terugbellen. Dat kan natuurlijk ook in het weekend of in de avonduren.

Terug naar: Prive Safari
Hoofd pagina:  Parken in Tanzania
Deze pagina: Lake Manyara NP