Safari programma’s december t/m maart

In december, januari, februari en begin maart zijn de gigantische gnoe en zebra kuddes op de grote zuidelijke vlaktes van de Serengeti en rond de rivier in Tarangire NP. En niet alleen de kuddes, maar ook alle katachtigen die gnoe op het menu hebben staan verzamelen zich dan rond de gnoe’s en zebra’s.

Het spektakel van de geboortes in januari en februari mag u eigenlijk niet missen! Dit maakt een bezoek aan de Serengeti in deze periode uiterst spectaculair, met name omdat wij voor deze periode campsites selecteren die in het migratie gebied liggen waar u helemaal alleen met uw eigen gezelschap midden in de bush kunt overnachten.

 

Serengeti Camp

Special campsite in het Serengeti NP

Dit gebied is relatief makkelijk aan te rijden vanuit Arusha, de safari hoofdstad van het noorden van Tanzania waardoor een safari mogelijk vanaf 6 dagen.

Het is dan ook goed mogelijk om Kerst in de Serengeti en de Jaarwisseling in een lodge op Zanzibar te vieren!

Geadviseerde parken

Arusha NP, Lake Manyara NP, Ngorongoro CA, Serengeti NP, Tarangire NP.

Arusha NP giraffes

Arusha

Lake Manyara

Lake Manyara

Ngorongoro

Migration op de Serengeti vlaktes

Serengeti

Tarangire

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over de parken.

Geadviseerde safari route

Route:  Arusha NP, Lake Manyara NP, Serengeti NP,  Ngorongoro CA, Tarangire NP.
Doordat u dan een lus door de parken maakt heeft u ook het voordeel van een zeer afwisselend landschap: walking safari in Arusha NP, het zoutmeer van Lake Manyara, de vlaktes van de Serengeti, de Ngorongoro krater en het schitterende landschap van Tarangire.

Geadviseerde safari duur:  6 –  8 dagen

 

Routekaart safari’s in periode december t/m maart.

Het weer in Tanzania

Gemiddelde temperatuur in Arusha-Tanzania

Gemiddelde temperatuur in Arusha-Tanzania

Gemiddelde neerslag in Arusha -Tanzania

Gemiddelde neerslag in Arusha -Tanzania

In december, januari en februari wordt het, na de korte regens in november, blijft het droog tot eind maart de eerste regen van het seizoen gaat vallen.
De temperatuur is in dit gebied rond de evenaar gedurende het gehele jaar ongeveer gelijk. Omdat de noordelijke parken redelijk hoog liggen (rond 1.000m) koelt het ’s avonds heerlijk af.

De Great Serengeti Migration.

In januari en februari is het feest wanneer de Gnoe en Zebra kalveren worden geboren!  De Great Migration trekt vanaf maart vanuit het zuidelijk deel van de Serengeti NP langzaam richting het noorden en het wild gaat zich wat meer verspreiden omdat er voldoende gras is om de jonge dieren te voeden.

Map Serengeti migration

Map Serengeti migration

Voor de Serengeti adviseren wij in deze periode de zuidelijke vlaktes bij Ndutu en Moru zodat u in de buurt van de gigantische kuddes verblijft.

In het zuidelijk deel van de Serengeti bevinden zich in het migratiegebied een aantal special campsites die wij voor u kunnen reserveren. Hier blijkt het grote voordeel van een klassieke tent safari: mocht de Migration zich tegen de verwachting in in een ander deel van het park bevinden, dan kan uw gids in overleg met de Park rangers vaak van campsite wisselen zodat u dan toch in de buurt van de Migration het kamp op kunt slaan.

De Tarangire NP migration.

Tot het Tarangire ecosysteem, het tweede grootste systeem in het noorden van Tanzania, behoren Tarangire NP, Mtu wa Mbu GCA, Lake Natron GCA, Amboseli NR in Kenia, Simanjiro GCA, Mkungunero GCA en de Maasai steppe. (Zie ook onderstaande kaart links).

Dit ecosysteem kent zijn eigen migratie.

Tarangire Migration

Tarangire Migration

Na de korte regens in november begint ook hier het kalveren van de Gnoe’s en Zebra’s en net voordat de regen in maart verwacht wordt beginnen de kuddes aan hun trektocht naar de graslanden buiten Tarangire NP.
December, januari februari horen hiermee tot de mooiste maanden in Tarangire.

Kijk voor andere periodes in het jaar bij:

Overzicht beste reistijd voor een safari in Tanzania per maand.


Prijsindicatie van onze safari’s

Noordelijke parken: Serengeti NP, Ngorongoro CA, Tarangire NP, Lake Manyara NP, Arusha NP, Lake Natron

6 daagse safari: vanaf  € 1.535 per volwassene, kinderen €  1.335.   (Hierin is voor national park fees € 505 opgenomen).
8 daagse safari: vanaf  € 1.995 per volwassene, kinderen €  1.735.   (Hierin is voor national park fees € 635 opgenomen).
10 daagse safari: vanaf  € 2.495 per volwassene, kinderen €  2.175    (Hierin is voor national park fees € 800 opgenomen).

Prijzen voor tent safari’s zijn het hele jaar gelijk, dus geen seizoenstoeslagen ! 

In het hoog en piek seizoen kunnen de hotelprijzen in Tanzania bijna verdubbelen, maar dat geldt niet voor tent safari’s.  Enige uitzondering geldt voor de hotel overnachtingen vóór, eventueel tijdens, en na uw safari. Voor het Serengeti national park kunnen door de Tanzaniaanse Nationale Park Associatie tussen december en maart voor bepaalde special campsites extra reserveringsgelden worden gevraagd van ongeveer $ 20 per overnachting.

Start en einde in Arusha, de safari hoofdstad van het noorden van Tanzania.
Op basis van een gezelschap van 4 personen.
Toeslag special campsites: € 35 per persoon per overnachting.
Prijs is voor full board, excl. diner op laatste dag en drank, inclusief park-, -conservation en camp-fees.
Kinderen < 16 jaar ontvangen een korting van € 35 per kind per dag omdat de parkfees voor hen lager zijn.

Prijzen vanaf februari 2023, gebaseerd op een USD – EURO koers van 0,92.

 

 

Terug naar hoofdpagina:    Prive Safari
Categorie hoofdpagina:      Safari programma’s
Categorie huidige pagina:   Safari programma’s december – maart.