Prijzen voor tent safari’s in Tanzania zijn het hele jaar gelijk, dus geen seizoenstoeslagen ! 

De prijzen van safari’s in Tanzania kennen seizoenstoeslagen omdat hotels en lodges de prijzen in het hoog- en piek-seizoen bijna verdubbelen Dat geldt  niet voor tent safari’s, want die zijn gedurende het hele jaar gelijk! Uitzondering geldt voor het Serengeti national park: daar kan de Tanzaniaanse Nationale Park Associatie tussen december en maart voor bepaalde special campsites extra reserveringsgelden vragen van ongeveer $ 20 per overnachting.

De seizoenen.

Als hoogseizoen worden over het algemeen gerekend de maanden maart en juni en van 1 september tot midden december.
Het piekseizoen is de kerstperiode en de maanden januari, februari, juli en augustus.
Dat zijn dus de Amerikaanse en Europese vakantieweken.

Een tent safari is dus met name in deze piekperiodes nog veel aantrekkelijker geprijsd en u kunt dus met onze vanaf prijs indicaties, ook in het hoog en piekseizoen gewoon op safari.

Vluchten naar Tanzania.

Ook de vliegtarieven kennen prijs seizoenen en soms kan zelfs de dag van de week waarop u vertrekt of terug vliegt honderden Euro’s schelen. Het voordeel van een privé safari is dat deze op elke dag kan starten en eindigen, waardoor u dus optimaal gebruik gebruik kunt maken van aanbiedingen en dal tarieven van luchtvaartmaatschappijen. 

Het maakt daarnaast in prijs veel uit of u rechtstreeks of indirect vliegt. De KLM heeft vanaf Amsterdam een monopolie op rechtstreekse vluchten op Kilimanjaro Airport, maar er zijn goede alternatieven mogelijk. Vaak speelt ook mee dat de vlucht vanaf Amsterdam ongeveer 8 uur duurt en dat u b.v. met kinderen de vliegtijd kunt opdelen of b.v. in de avond vanaf Amsterdam wil vertrekken. Wij hebben in de loop der tijd veel kennis opgedaan van logische vliegverbindingen en adviseren u daarbij graag zodat de totale kosten van uw vakantiereis naar Tanzania zo gunstig als mogelijk kan worden gehouden.  

Prijsindicaties voor onze safari’s:

Omdat wij zelf (mede) eigenaar van de safari touroperator in Tanzania zijn, weten wij wat de prijs voor een safari moet zijn. We gaan dus voor de Eerlijkste en niet voor de “de laagste” prijs. Uw safari is vaak een Once in a Lifetime Experience en verdient goed te worden uitgevoerd. We zijn dan ook niet “budget”, maar we zijn wel Scherp in onze prijsstelling en een kostenbesparende opzet van uw safari.


Prijsindicatie van onze safari’s

Noordelijke parken: Serengeti NP, Ngorongoro CA, Tarangire NP, Lake Manyara NP, Arusha NP, Lake Natron

6 daagse safari: vanaf  € 1.535 per volwassene, kinderen €  1.335.   (Hierin is voor national park fees € 505 opgenomen).
8 daagse safari: vanaf  € 1.995 per volwassene, kinderen €  1.735.   (Hierin is voor national park fees € 635 opgenomen).
10 daagse safari: vanaf  € 2.495 per volwassene, kinderen €  2.175    (Hierin is voor national park fees € 800 opgenomen).

Prijzen voor tent safari’s zijn het hele jaar gelijk, dus geen seizoenstoeslagen ! 

In het hoog en piek seizoen kunnen de hotelprijzen in Tanzania bijna verdubbelen, maar dat geldt niet voor tent safari’s.  Enige uitzondering geldt voor de hotel overnachtingen vóór, eventueel tijdens, en na uw safari. Voor het Serengeti national park kunnen door de Tanzaniaanse Nationale Park Associatie tussen december en maart voor bepaalde special campsites extra reserveringsgelden worden gevraagd van ongeveer $ 20 per overnachting.

Start en einde in Arusha, de safari hoofdstad van het noorden van Tanzania.
Op basis van een gezelschap van 4 personen.
Toeslag special campsites: € 35 per persoon per overnachting.
Prijs is voor full board, excl. diner op laatste dag en drank, inclusief park-, -conservation en camp-fees.
Kinderen < 16 jaar ontvangen een korting van € 35 per kind per dag omdat de parkfees voor hen lager zijn.

Prijzen vanaf februari 2023, gebaseerd op een USD – EURO koers van 0,92.

 

Start en einde in Arusha, de safari hoofdstad van het noorden van Tanzania.
Op basis van een gezelschap van 4 personen.
Toeslag special campsites: € 35 per persoon per overnachting.
Prijs is voor full board, (excl. diner op laatste dag en drank), inclusief park-, -conservation en camp-fee, vervoer in privé 4WD, camp-staf.
Kinderen < 16 jaar ontvangen een korting van € 35 per kind per dag omdat de parkfees voor hen lager zijn.

Het aantal crew leden en het vervoer is afhankelijk van de grootte van het gezelschap:

2 gasten,  3 man crew: 1 gids, 1 kok, 1 assistent, 1 x 4WD.
4 gasten,  4 man crew: 1 gids, 1 kok, 2 assistenten, 1 x 4WD, 1 bagageauto.
6 gasten,  5 man crew: gids, 1 kok, 3 assistenten, 1 x verlengde 4WD, 1 bagageauto.
Iedere verdere combinatie is mogelijk

Prijzen vanaf januari 2019.