Een game drive

Tijdens een safari gaat u op game drive: samen met uw gids in een 4WD op zoek naar game – wild.

Het voordeel van een privé safari is dat deze niet vast in het safari programma opgenomen zijn, maar dat u deze, in overleg met uw ervaren gids, ter plekke zelf kunt bepalen.  Als u dus ’s avonds bij het kampvuur besluit om de volgende morgen wat later op game drive te gaan, dan is dat geen enkel probleem, maar als u juist heel vroeg, als het net licht begint te worden, op zoek wilt gaan naar leeuwen of luipaarden die nog bij hun prooien zitten, dan kan dat natuurlijk ook!

Door deze flexibiliteit in het dagprogramma is een privé safari zeer geschikt voor een safarireis met kinderen. U kunt de intensiteit van de safari dan immers zelf aanpassen aan de wensen van de kinderen.

4WD tijdens een game drive

4WD tijdens een game drive

Onze 4WD safari voertuigen zijn zo uitgevoerd dat u tijdens een game drive rondom zicht heeft. Wij hebben 4wd’s waarbij het dak van de auto omhoog gaat of zelf helemaal verwijderd kan worden.

Een game drive wordt meestal in een nationaal park gehouden, maar omdat het wild zich niet aan de grenzen van een park hoeft te houden, zult u ook buiten de parken game tegenkomen. 

Bij een privé tent safari hebben we de mogelijkheid om buiten de vaak drukke gebieden rond de lodges, juist in de buurt waar op dat moment het wild zich ophoudt als kamp plaats uit te kiezen. Daarmee voorkomen we dat u te veel moet reizen om in de wilddichte gebieden te komen. Het wild bevindt zich waarschijnlijk al in de buurt van uw kamp.

De mooiste periode’s om een game drive te maken zijn ’s ochtends vroeg, wanneer de katachtigen nog bij hun prooien zijn,  of later in de middag o.a. vanwege de mooie kleuren!

De Nationale Parken staan overigens niet toe dat een gamedrive vóór zonsopkomst of na zonsondergang plaatsvinden. Uw gids moet daar dus rekening mee houden voor de planning van de gamedrive.   

 


Terug naar hoofdpagina:                     Prive Safari
Terug naar categorie van dit bericht: FAQ Tanzania