Een bijzondere safari in Tanzania: met Kerst in de Serengeti en met de jaarwisseling op een van de eilanden van Zanzibar! 

December is een geweldige maand om op safari in Tanzania te gaan: in het Serengeti National Park zijn de gigantische gnoe kuddes (meer dan 1,5 mln!) dan op de grote vlaktes in het zuiden en op de eilanden voor de  kust zijn de walvishaaien te bewonderen!

De school kerstvakantie in Nederland is van 23 december tot en met 7 januari.

In deze periode kunt u het zuidelijk deel van de Serengeti opnemen in een safari van ongeveer 6 dagen en dat kunt u dan goed combineren met een verblijf van een week op een van de eilanden voor de kust van Tanzania. 

Geen hoogseizoen met een tent safari.

Met een tent safari hoeft u hoeft u niet te vrezen voor het dan voor Tanzaniaanse begrippen “hoogseizoen”. Er zijn in de Serengeti slechts 3 lodges, maar meer dan 80 special campsites waar u helemaal alleen met uw familie kunt verblijven. Deze campsites liggen verspreidt door het park en ook ver van de gebaande paden. Met het Prive Safari concept heeft u, ondanks dat u in de bush verblijft, toch de nodige luxe om het voor u, maar ook voor de kinderen zeer aantrekkelijk te maken. Kijk hiervoor even hoe wij uw safari organiseren.  

Bijkomend voordeel is dat wij geen hoogseizoentoeslag kennen.

Een strandverlenging.

Voor deze periode adviseren wij een verlenging op het eiland Mafia, waar in deze periode de walvishaaien vlak voor de kust te bewonderen zijn. Mafia heeft bovendien nog de kenmerken van een Robinson Crusoe eiland: kleinschalig, authentiek, mooie stranden en een kustlijn waar je uren kunt wandelen zonder anderen tegen te komen. Kijk hiervoor op onze beschrijving van Mafia Island.