The Small Five

Omdat wij allen (met z’n vijven, vandaar de naam Small Five) nog geen safari ervaring hadden en Tanzania alleen uit de boekjes kenden, is Hans samen met zijn vrouw bij ons thuis geweest om de mogelijkheden van de reis met ons te bespreken. Daarna hebben we zelf een route uitgestippeld langs de parken naar wens, en hier een verblijf op Zanzibar aan vast geplakt. Dit alles werd door Privé Safari prima vertolkt in een safari voorstel.

Over de safari zelf kan ik vrij kort zijn: Fantastisch! Ik kan iedereen aanraden om een privé safari te doen, en deze ook in tenten te doen. Wij hadden onze eigen tenten bij (inclusief douche en toilet tent). Hierdoor konden we o.a. midden in de Serengeti kamperen. Een geweldige ervaring, vooral omdat we aan de oevers van de Grumeti rivier stonden, en er daar nogal wat dierlijke geluiden waren ’s nachts.

De gids die wij gedurende de hele reis bij ons hadden (in kenia vergezeld van een keniaanse gids / chauffeur) wist ons veel te vertellen over het land en liet ons, zelfs als de tijd of route het eigenlijk niet toe liet, alles zien. Samen met de twee tentenbouwers en kok (Jamie Oliver eat your heart out… wat deze man op een houtskoolvuurtje kon klaarmaken) was het een onvergetelijke ervaring.
De laatste safari dagen verbleven wij in een huis bij een Masaï chief (Oley Kuney) in de blue mountains. Hier hebben we een kijkje in het Masaï leven gekregen, zonder het theater wat er vaak bij komt kijken. Dat onze overnachtingsfee via Privesafari bij de bewoners van het dorp terecht komt voor medische hulp en onderwijs, maakte het extra mooi.

Als laatste tip voor iedereen: Plak er een paar dagen Zanzibar aan vast. Safari is redelijk intensief en je doet enorm veel indrukken op die je in het hectische Nederland niet lekker kunt verwerken. Op Zanzibar gaat dat prima!

Van deze reis hebben de Small 5 een complete website met safari belevenissen gemaakt!

Welkom!

Op deze pagina vind je een uitgebreid reisverslag, fotoverslag en reisschema van de Safari die ik samen met Laura, Bert, Bart en Minouk in Oktober 2011 heb gemaakt. De safari in Kenia en Tanzania bracht ons langs de bekende parken Masai Mara, Serengeti, NgoroNgoro en Tarangire, maar ook langs een vissersdorpje aan het Victoriameer, een Masai dorp in de blue mountains en het prachtige eiland Zanzibar.

Om deze onvergetelijke reis telkens tastbaar te maken heb ik deze site gemaakt. Voor mijn eigen plezier en herbeleving, maar ook vooral voor het plezier voor anderen.

Veel plezier dus op deze site, en laat je mening maar achter in het gastenboek.

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan.

The Small Five

Een website met safari belevenissen

 

 

 

 

 

Groetjes Emiel

 

Emiel heeft over deze reis ook het boek The Small 5 uitgegeven.

The Small 5 is een levendig en gedetailleerd reisverslag van een 18-daagse rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar. Het verhaal vertelt de vele hoogtepunten en bijzonderheden die “The Small 5” gedurende deze reis meemaken. Dit alles is gegoten in een humoristisch en plezierig leesbaar jasje en is voorzien van veel kleurenfoto’s. Mede namens mijn mede reisgenoten wens ik u veel leesplezier.

 

Het boek is te bestellen via Lulu