Een “Out of Africa” safari.

Out of Africa is een Amerikaanse epische romantische film uit 1985, geregisseerd en geproduceerd door Sydney Pollack, met in de hoofdrollen Robert Redford en Meryl Streep. De film is losjes gebaseerd op het autobiografische boek Out of Africa geschreven door Isak Dinesen (het pseudoniem van de Deense auteur Karen Blixen), dat in 1937 verscheen met aanvullend materiaal uit het boek Shadows on the Grass en andere bronnen van Dinesen. De film ontving 28 filmprijzen, waaronder zeven Academy Awards.

 

De film inspireerde ons tot het organiseren van een andere vorm van safari: vrij in de natuur, slapen in tenten met bedden, ’s avonds aan een kampvuur dineren met een eigen kok, weg van de gebaande paden en onder begeleiding van een kundige gids op zoek aan het altijd trekkende wild.

Dat is niet eenvoudig te realiseren want dat vereist een goed opgeleide crew die eigen wegen vindt en weet hoe ze zichzelf zonder hulp nabij toch kunnen redden, en dat vraagt een goede uitrusting, want vrij in de natuur betekend ook dat er geen enkele voorziening aanwezig is. 

Omdat, ook in Tanzania, een tent safari werd geassocieerd met slapen op de grond in koepeltentjes en low budget hebben we in 2005 onze eigen Tanzaniaanse touroperator opgericht en hebben we ons gespecialiseerd in klassieke mobiele tent safari’s. In eerste instantie leverde dat zelfs wat hilariteit op als men onze crew met de zware tenten, toilet en douche tenten en bedden zag sjouwen. Voor onze gasten levert het ’s avonds aan een kampvuur midden in de Serengeti met z’n tweeën of je eigen gezin, een unieke ervaring met de geweldige Tanzaniaanse natuur op.

Dat is een “Out of Africa” manier van op safari gaan, die voor unieke herinneringen van onze gasten zorgt.

 

Een scene uit de film laat de geweldige natuur van Afrika vanuit de lucht zien:

 

Veel kijk en luister plezier!

 

Terug naar hoofdpagina:  Prive Safari
Terug naar pagina:            Hoe gaat u op safari
Categorie van de pagina:    FAQ Tanzania en Reisverhalen