Geboortes gnoe kalveren in de Serengeti

Geboortes van de gnoe kalveren in de Serengeti.

Periode: januari – maart

Er leven 1,5 tot 2 miljoen gnoe’s of in het Engels wildebeest’s, in het Serengeti ecosysteem wat wordt gevormd door het Serengeti NP in Tanzania, de Masai Mara in Kenia en de omliggende gamereserves. De trek door dit gebied wordt de Great Migration genoemd.

In de periode van januari – maart worden op de zuidelijk vlaktes van de Serengeti de kalveren geboren. Verbazingwekkend is dat ongeveer 80 procent van de kalfjes binnen dezelfde 2 – tot 3 weken geboren wordt, waarmee er een plotselinge overvloed voor roofdieren wordt gecreëerd en meer kalveren de cruciale eerste weken overleven.

Een kalf staat en loop binnen enkele minuten na de geboorte. Het begint onmiddellijk zijn moeder te volgen om in de gigantische kuddes niet te verdwalen. Binnen enkele dagen is het kalf zodanig ontwikkeld dat het gelijke tred kan houden met de volwassen kudde.

Een kalf eet voor het eerste gras met ongeveer 10 dagen, hoewel het nog steeds gezoogd wordt tot de 6e maand. Zelfs na het spenen, blijven velen bij de moeder tot het volgende kalf geboren wordt. Op dat moment worden de jonge mannetjes uit de groep verdreven, terwijl de vrouwtjes vaak in dezelfde groep blijven als hun moeders.

Als de vlaktes eind maart kaal gegraasd zijn, trekken de kuddes vanuit de vlaktes naar het noorden, richting de Grumeti en Mara rivier. Deze Great Migration is een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen ter wereld.

 


Geadviseerde parken

Arusha NP, Lake Manyara NP, Ngorongoro CA, Serengeti NP, Tarangire NP.

Arusha NP giraffes

Arusha

Lake Manyara

Lake Manyara

Ngorongoro

Migration op de Serengeti vlaktes

Serengeti

Tarangire

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Geadviseerde safari route

In december, januari, februari en begin maart zijn de gigantische kuddes op de grote zuidelijke vlaktes van de Serengeti en rond de rivier in Tarangire NP. Het spektakel van de geboortes in januari en februari mag u eigenlijk niet missen!

Route:  Arusha NP, Lake Manyara NP, Serengeti NP,  Ngorongoro CA, Tarangire NP.
Doordat u dan een lus door de parken maakt heeft u ook het voordeel van een zeer afwisselend landschap: walking in Arusha NP, het zoutmeer van Lake Manyara, de vlaktes van de Serengeti, de Ngorongoro krater en het schitterende landschap van Tarangire.

Geadviseerde safari duur:  6 –  8 dagen


Prijsindicatie van onze safari’s

Noordelijke parken: Serengeti NP, Ngorongoro CA, Tarangire NP, Lake Manyara NP, Arusha NP, Lake Natron

6 daagse safari: vanaf  € 1.665 per volwassene, kinderen €  1.450.   (Hierin is voor national park fees € 505 opgenomen). 
8 daagse safari: vanaf  € 2.165 per volwassene, kinderen €  1.885.   (Hierin is voor national park fees € 635 opgenomen).
10 daagse safari: vanaf  € 2.715 per volwassene, kinderen €  2.365    (Hierin is voor national park fees € 800 opgenomen).

Prijzen voor tent safari’s zijn het hele jaar gelijk, dus geen seizoenstoeslagen ! 

In het hoog en piek seizoen kunnen de hotelprijzen in Tanzania bijna verdubbelen, maar dat geldt niet voor tent safari’s.  Enige uitzondering geldt voor de hotel overnachtingen vóór, eventueel tijdens, en na uw safari. Voor het Serengeti national park kunnen door de Tanzaniaanse Nationale Park Associatie tussen december en maart voor bepaalde special campsites extra reserveringsgelden worden gevraagd van ongeveer $ 20 per overnachting.

Start en einde in Arusha, de safari hoofdstad van het noorden van Tanzania.
Op basis van een gezelschap van 4 personen.
Toeslag special campsites: € 35 per persoon per overnachting.
Prijs is voor full board, excl. diner op laatste dag en drank, inclusief park-, -conservation en camp-fees.
Kinderen < 16 jaar ontvangen een korting van € 35 per kind per dag omdat de parkfees voor hen lager zijn.

Prijzen vanaf november 2022, gebaseerd op een USD – EURO koers van 1.00.

 

Terug naar: Prive Safari
Hoofd pagina:  Safari programma’s
Deze pagina:    Geboortes in de Serengeti