Safari programma’s

Safari programma’s

De beroemde parken in Noorden van Tanzania en de Masai Mara in Kenia.

Prive Safari biedt u, ook bij het samenstellen van uw safari programma, zoveel als mogelijk de vrijheid. Met onze kennis en ervaring in het gebied en uw wensen stellen wij gezamenlijk een programma voor u samen.

Safariroutes in het noorden van Tanzania.

Noorden Tanzania safari routes

Hier houden wij rekening met de trek van de gnoe’s in de Serengeti.

Serengeti migration wildebeest

Niet alleen omdat u dan veel gnoe’s en zebra’s tegenkomt, maar ook omdat alle katachtigen deze trek volgen.

Om u een indicatie te geven, delen we safari’s in in seizoenen en vermelden daarbij de minimale duur van de safari. Natuurlijk kunnen we ook kortere safari’s samenstellen waarbij parken kunnen worden overgeslagen, of waarbij u naar en van een park vliegt ( Fly-in).

 

 

Nationaal Park

Advies verblijfsduur

Arusha NP
Juweeltje aan de voet van Mt. Meru
1 dag
Lake Manyara NP
Op de Great Rift
1 of 2 dagen
Serengeti NP
World Heritage Site sinds 1981
minimaal 3 dagen
Ngorongoro CA
World Heritage Site sinds 1979
1 dag(verblijfsduur krater = 6 uur)
Tarangire NP
HET olifantenpark
2 dagen
Lake Natron
Broedplaats van de lesser flamingo’s aan de voet van Oldonio Lengai
2 dagen
Lake Eyasi
Leefgebied van de Hadzabe
2 dagen
Masai Mara NR
Het beroemdste park in Kenia
3 dagen

 

Voorbeeld safari routes noorden van Tanzania:

Arusha – Lake Manyara NP (1 dag) – Serengeti NP ( min 2 dagen) – Ngorongoro krater (1 dag) – Tarangire NP 2 dagen – Arusha/Kilimanjaro airport.

Totaal: van 6 tot 8 dagen.

Arusha – Arusha NP (1 dag) – Lake Manyara NP (1 dag) – Serengeti NP ( min 3 dagen) – Ngorongoro krater (1 dag) – Tarangire NP 2 dagen – Arusha/Kilimanjaro airport.

Totaal: van 8 tot 10 dagen.

Arusha – Lake Manyara NP (1 dag) – Lake Natron (min 2 dagen) – Serengeti NP noord ( min 2 dagen) – Serengeti NP zuid ( 1 dag) Ngorongoro krater (1 dag) – Tarangire NP 2 dagen – Arusha/Kilimanjaro airport.

Totaal: van 9 tot 12 dagen.

Vraag informatie aan

 

Safari’s ingedeeld in periode’s.

Elke periode in Tanzania en haar nationale parken is weer anders omdat het wild eigenlijk op trek gaat naar het altijd schaarse water. Hier kan het soms maanden niet regenen. Daarom moet u bij het bepalen bepalen van de route van uw safari dus rekening houden met het seizoen.

 

Jan Febr Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Klik op de maand voor een ideale safari route
  • Periode december t/m maart, de Great Migration trekt naar de zuidelijke vlaktes van het Serengeti NP voor de geboortes van de gnoe en zebra kalveren.
  • Periode april en mei. Dit is de periode van de lange regens in de omgeving van de evenaar, Hoewel wij dan wel safari’s organiseren, moet u voor deze periode rekening houden dat het reizen in de parken wordt bemoeilijkt door slecht begaanbare wegen.
  • Periode maart t/m augustus, de Great Migration trekt van het zuiden van de Serengeti Np naar de Masai Mara in Kenia.
  • Periode augustus t/m november, de Great Migration is in de Masai Mara in Kenia

 

 

Safari’s per gebeurtenis.

Bent u minder afhankelijk van een reisperiode, of bent u geïnteresseerd natuur fenomeen, dan kunt u de safari afstemmen op belangrijke gebeurtenissen in de parken.

Het ongerepte zuiden van Tanzania.

 
Tanzania van Arusha tot Selous
 
Prive Safari biedt u een uniek programma dat de World Heritage sites in het noorden verbindt met die in het zuiden. Eigenlijk zouden wij dit programma geen safari, maar eerder een expeditie naar de binnenlanden van Tanzania willen noemen.
Sommigen zullen denken dat noordelijke parken zoals de Serengeti en de Ngorongoro krater vol met toeristen zitten. Dat zijn dan met name diegene die zelf nog niet in die gebieden zijn geweest of die eerder in een lodge of groeps safari door deze gebieden over de gebaande paden zijn getrokken.
 
Hoewel wij door de opzet van de safari’s u ook in de noordelijke parken exclusiviteit kunnen bieden, is het ontegenzeggelijk zo dat de zuidelijke parken van Tanzania een overweldigend gevoel van ongereptheid geven. Toen wij in Ruaha NP op verkenning gingen waren er in een gebied groter dan de Serengeti slechts 40 betaalde gasten!
 
Er is overigens wel een reden voor die ongereptheid want de parken zijn moeilijk bereikbaar. Het wegennet in de binnenlanden van Tanzania is niet geasfalteerd en in de regenperiode zelfs onbegaanbaar. Toch hebben we een route verkend die u vanaf Arusha in het noorden, via Dodoma, de hoofdstad van Tanzania, naar de zuidelijke parken brengt.
 
De zuidelijke parken hebben beduidend meer drinkbaar water dan in het noorden. Daarom is het wild hier meer verdeeld en zult u het echt op moeten zoeken.
Wij denken dat de zuidelijke parken voor de meer verwende safarigangers zeer aantrekkelijk gevonden zullen worden.
 
 
 
 

Nationaal Park

Advies verblijfsduur

Ruaha NP
Het grootste Nationale Park van Tanzania en oost-Afrika
3 dagen
Uzungwa Mountains NP2 dagen
Mikumi NP2 dagen
Uluguru Mountains1 dag
Selous GR
Het grootste Afrikaanse Reserve en World Heritage Site sinds 1982.
2 dagen