Lengasiti Maasai

Lengasiti Maasai / Masai culturele safari

Dit programma stelt u in staat om het dagelijkse leven van de Lengasiti Maasai /  Masai in de Blue Mountains mee te beleven en u wordt door de dorpelingen hartelijk ontvangen.

Arusha region.

Duur:     Minimaal 2 dagen.

Verblijf: Lengasiti vlakte ten oosten van de Kilimanjaro.

Dit programma is ontwikkeld door de Lengasiti people.

 

Het verblijf is niet zoals in Groeten uit de Rimboe, maar u slaapt in klassieke safaritenten met eigen douche en toilettent  of in een logeerverblijf en uw eigen kok verzorgt alle maaltijden en kookt Europees.

Omdat maar heel weinig Maasai Engels spreken, begeleidt een gids u tijdens het verblijf.   De tenten staan opgesteld op een centrale plaats net buiten het dorpje met zicht op de drinkplaatsen voor het vee (het logeerverblijf staat in de buurt van het ziekenhuisje) en bij helder weer ziet u daar vandaan de toppen van de Kilimanjaro en Mount Meru.

We hebben ervoor gekozen om u in het programma zoveel mogelijk vrijheid te geven, wij noemen hier slechts enkele van de vele mogelijkheden die deze safari u te bieden geeft.

Al voor het opkomen van de zon gaan de jonge kinderen met de kuddes geiten de vlakte op. Het is zeker de moeite waard om dit te gaan zien en hiervoor vroeg uit de veren te gaan. U kunt dan gelijk een bezoek aan de gezinnen in het dorp te brengen. U wordt gastvrij onthaald op kruidenthee en u krijgt hierbij een goed beeld van het dagelijks leven van de Maasai.

Men is gewoon bezig met hun dagelijkse werkzaamheden en men maakt u daar graag deelgenoot van.

Bezoek Lengasiti Primary school.

Op de Lengasiti Primary School krijgen ongeveer 360 kinderen met zeer beperkte leermiddelen onderwijs. De school heeft 3 leslokalen waarin tegelijkertijd les wordt gegeven aan verschillende leerjaren. De school wordt bestuurd door een Maasai schoolbestuur en beschikt over 3 leerkrachten. Als het in het lesprogramma in te passen is, kunt u gerust zien hoe er hier les gegeven wordt op school.

Bezoek Lengasiti ziekenhuis.

Dit kleine ziekenhuisje is in november 2005 geopend, heeft een verpleegster-vroedvrouw en een clinical officer en moet nog volledig worden ingericht.

Eens in de 7 weken wordt het ziekenhuis bezocht door Dr. Ole Kuney, arts en Maasai stamhoofd, die buiten dit ziekenhuis ook de zorg heeft voor 48 overige ziekenhuisjes in een gebied van 200 bij 300 km.

Bezoek viewpoint.

Enkele kilometers buiten het dorp, op de vlakte, ligt een heuvel vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de wijde omgeving. Hier krijgt u een indruk van de uitgestrektheid en de schoonheid van dit gebied. U kunt onder begeleiding van uw eigen gids en een Maasai krijger naar dit viewpoint lopen of u met de auto er naar toe laten brengen.

Nachtwandeling met de Maasai / Masai kuddes.

De Maasai trekken vanuit de wijde omgeving met hun kuddes geiten en koeien naar de Lengasiti drinkplaats. Er wordt daarbij ’s avonds gelopen om de hitte van de dag zoveel mogelijk te vermijden. De afstanden die daarbij worden afgelegd kunnen wel 30 kilometer bedragen. U kunt (een deel) van zo´n nachtelijke tocht onder de sterrenhemel, er is geen maan, over de vlaktes meemaken.

De Lengasiti gebruiken voor het vervoer een 4wd Toyota minibus ingericht voor het vervoer van max. 7 personen.

De inkomsten van dit bezoek worden door de gemeenschap besteed aan de school, het waterproject en aan geneesmiddelen.

culturele safari Lengasiti

Nieuwsgierige kinderen in het centrum van Lengasiti.

 

Kijk hier voor ons project ter ondersteuning van de Lengasiti Maasai.

 

 

Recente beoordelingen van bezoeken aan de Lengasiti Maasai:

Een tent safari Tanzania in november, beoordeling: 10

Het mooiste? de gevarieerdheid van de route, met de klok mee Manyara –> Ngorongoro –> Serengeti –> Natron etc. en de expertise van de gids waardoor we ook river crossings hebben meegemaakt!

Safariroute: Manyara, Ngorongoro, Serengeti, Lake Natron, Tarangire, Lengasiti Maasai.

Onze gids Mike heeft onze droom doen uitkomen: we zagen de gnoe’s tijdens rivieroversteken bij de Mara in Serengeti NP!!! Hij had de ogen, de oren en de reuk om al die geweldige dieren voor ons te vinden. We hadden de beste kok van Afrika en de assistent met altijd een lach, een lied onder the African sky en een lach in de auto.

Tent safari Tanzania – Lucas, Carolien, JoAn (16), Lisa (16) en Maarten (13). Overall: 9

Troep leeuwen

Het mooiste van de safari? de gevarieerdheid van het landschap, de dieren en de mensen. “Amazing experience, we feel very fortunate.”

Route: Nairobi – Arusha – Manyara – Ngorongoro – Serengeti – Lake Natron – Tarangire – Lengasiti Maasai.

Duur reis: 14 dagen.

Beoordeling van de wildsafari: op alle punten een 9!

Over het bezoek aan de Lengasiti Maasai schrijft Carolien in haar blog:

“I can easily state that this is one of the biggest experiential lessons in my life…”

“Our two day stay at this Maasai village, without any tourist shows and without the otherwise so persistent pleas to buy their jewelry, were the most impactful of our trip, for me at least. Not the most spectacular, because it’s immensely hard to beat a group of ten lions passing your car with three cubs playing 4 feet away from you and the whole group hanging around for fifteen minutes. It’s pretty tough to beat numerous close encounters with elephants, giraffes, different kinds of monkeys and deer, exotic and strange looking birds, agama lizards, hyena’s, and wildebeests. Or zebras, baboons and buffalos passing our tents….”

Zie voor het volledige artikel==> http://www.caromoors.blogspot.nl/2013/08/a-maasai-take-on-candor.html

 

Bent u geïnteresseerd in een safari? Neem dan even contact met ons op.

Beoordeling tent safari Tanzania

Aan het einde van een tent safari in Tanzania en/of het zuiden van Kenia vragen wij onze gasten om een Questionnaire in te vullen. Daarin beoordelen zij de reis op de punten: safari route, kwaliteit van de gids, de kok en assistenten, de accommodatie, het transport en vragen wij een overall cijfer te geven. Hieruit leren wij hoe de tent safari ervaren is en of er verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Meer safari beoordelingen:

Meer safari beoordelingen: –>