Safari De Tanzaniaanse World Heritage sites.

Safari de Tanzaniaanse World Heritage sites.

De UNESCO heeft een aantal natuurgebieden in Tanzania de status van World Heritage Site gegeven. Prive Safari biedt u een uniek programma dat de World Heritage sites in het noorden verbindt met die in het zuiden. Eigenlijk zouden wij dit programma geen safari, maar eerder een expeditie naar de binnenlanden van Tanzania willen noemen want het wegennet is voor een belangrijk deel niet geasfalteerd en in de regenperiode zelfs onbegaanbaar.

Op deze expeditie, die gedeeltelijk de lijn van de Great Rift volgt, zult u verschillende stammen in Tanzania tegenkomen die ieder op hun eigen manier de huizen bouwen en eigen tradities kennen, een geweldige kennismaking.

Dit programma is uitstekend geschikt voor de meer verwende safariganger die niet terugschrikt van iets langere dirt road reizen.

Route:

Tanzania van Arusha tot Selous

De noordelijke parken.

Het noorden van Tanzania is het gebied van de eindeloze vlaktes van de Serengeti uit de film “Out of Africa” en de Ngorongoro krater uit de documentaires van Rik Felderhof. Waar je op fotosafari gaat, op zoek naar de trek van de honderdduizenden zebra’s en wildebeesten, jagende groepen leeuwen, luipaarden en de naar water zoekende kuddes olifanten.
De parken hebben een geweldige wilddichtheid en het landschap in niet dicht bebost, waardoor u het wild goed kunt waarnemen.
 
Hoofdweg naar Dodoma

Hoofdweg naar Dodoma

 

 

 

 

 

 

 

 

Kondoa rotsschilderingen (World Heritage Site sinds 2006) en Dodoma, de hoofdstad van Tanzania.

Van Tarangire rijdt u in een dag naar Dodoma, de centraal gelegen hoofdstad van Tanzania. Een stevige tocht van 440 km over een onverharde weg door de binnenlanden in een heuvelachtig landschap. U rijdt door het stadje Babati, langs de pre historische rotschilderingen op verschillende plekken in de omgeving van Kolo en langs de stad Kondoa naar de relatief stadse Dodoma.

Dodoma Railway Station

Dodoma Railway Station

In de 19e eeuw was Dodoma een pleisterplaats van de karavaanroute dwars door het midden van Tanzania van Kigoma naar de kust bij Dar es Salaam. U moet zeker een kijkje bij het drukke trein station van Dodoma  nemen, waar men ’s avonds op het station overnacht om de volgende dag de trein te kunnen nemen.

De zuidelijke parken:

De zuidelijke parken van Tanzania geven een overweldigend gevoel van ongereptheid. Toen wij in Ruaha NP op verkenning gingen waren er in een gebied groter dan de Serengeti slechts 40 betaalde gasten!

De zuidelijke parken hebben beduidend meer drinkbaar water dan in het noorden. Daarom is het wild hier meer verdeeld en zult u het echt op moeten zoeken. Wij denken dat de zuidelijke parken voor de meer verwende safarigangers zeer aantrekkelijk gevonden zullen worden.

  • Ruaha NP, het grootste Nationale Park van Tanzania en oost-Afrika. Toen wij op verkenningstocht in dit park waren hebben we langs de bedding van de Great Ruaha River gestaan. Een van de achtergrond foto’s bij deze pagina laat u ons kamp zien.
  • Uzungwa Mountains NP
  • Mikumi NP
  • Uluguru Mountains
  • Selous GR, het grootste Afrikaanse Reserve en World Heritage Site sinds 1982.
Udzungwa Mountains

Udzungwa Mountains

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uluguru Mountains

Uluguru Mountains

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze expeditie eindigt in Dar es Salaam voor een verlenging aan het strand of de terugvlucht naar Europa.

Deze safari heeft een minimum duur van 14 dagen.