Crossings Grumeti river in Tanzania

Crossings Grumeti river

Ieder jaar in juni en juli trekt de jaarlijkse Great Migration door Grumeti aan de noordwestelijke kant van Serengeti NP. Honderdduizenden wildebeests en zebra’s steken dan de Grumeti rivier over waarbij zij de grootste Afrikaanse krokodillen trotseren.

Periode: juni t/m augustus en november.

Vanaf juni tot en met augustus trekt de Great Migration in het Serengeti NP vanuit de zuidelijke vlaktes naar de westelijke corridor en het noorden richting de Masai Mara in Kenia en komen daarbij de Grumeti river tegen.

In november trekken de kuddes vanuit de Masai Mara weer naar het zuiden en komen dan weer de Grumeti op hun pad tegen.

Op twee momenten in het jaar moet de Great Migration dus de Grumeti rivier oversteken.

Hoewel minder diep als de noordelijker gelegen Mara rivier, biedt de Grumeti rivier spectaculaire rivieroversteken in het Serengeti NP en de aangrenzende Grumeti en Ikorongo Game Reserves.

Keuze campsites:

De gebieden waar u een river crossing kunt verwachten liggen buiten het bereik van de public campsites of de lodges. Daarom is het verblijf op een special campsite ideaal om het kamp niet te ver van de rivier op te slaan en daarmee voldoende tijd te hebben om tijdens een gamedrive rustig op een oversteek te wachten.

In de westelijke corridor liggen een aantal special campsites in de omgeving van de rivier.

Als u in juni of juli op reis gaat, dan is het raadzaam om een special campsite in het noordelijke deel van het Serengeti NP te kiezen. Van daaruit kunt u dan tijdens de gamedrives zowel de Grumeti als de Mara rivier bestrijken.

Programma's met deze gebeurtenis

 

 


Prijsindicatie van onze safari’s

Noordelijke parken: Serengeti NP, Ngorongoro CA, Tarangire NP, Lake Manyara NP, Arusha NP, Lake Natron

6 daagse safari:vanaf  € 1.470 per volwassene, kinderen €  1.260
8 daagse safari:vanaf  € 1.960 per volwassene, kinderen €  1.680
10 daagse safari:vanaf  € 2.400 per volwassene, kinderen €  2.050

Prijzen voor tent safari’s zijn het hele jaar gelijk, dus geen seizoenstoeslagen ! 

In het hoog en piek seizoen kunnen de hotelprijzen in Tanzania bijna verdubbelen, maar dat geldt niet voor tent safari’s.  Enige uitzondering geldt voor de hotel overnachtingen vóór, eventueel tijdens, en na uw safari. Voor het Serengeti national park kunnen door de Tanzaniaanse Nationale Park Associatie tussen december en maart voor bepaalde special campsites extra reserveringsgelden worden gevraagd van ongeveer $ 20 per overnachting.

Terug naar hoofdpagina:Prive Safari
Categorie deze pagina Safari programma’s
Deze paginaCrossings Grumeti river