Het mooiste? de Serengeti en Tarangire!

Safari

De safari was top! We hebben enorm genoten van de safari en de crew.

Jullie hebben gehoord, dat we de safari met allemaal negens hebben beoordeeld. Dat geeft wel aan, dat we allemaal buitengewoon tevreden waren over deze heerlijke week. De crew was zeer goed ! De gids zorgde voor alles, was vrolijk en altijd behulpzaam. Zijn directe assistent was een kei met zijn kennis over Tanzania en de dierenwereld en had buitengewoon spannende verhalen. Het is een man, die zeker ook als safarileider kan optreden. Een jonge man van een jaar of 25 ontpopte zich als een voortreffelijke kok met hulp van zijn assistent! De rest van de crew onder leiding van de campmanager zorgden prima voor tenten, tafel, stoelen toilet tent en douche., verzorgden het houtvuur en waren in alles behulpzaam.

De Moivaro Lodge is zijn (hoge) prijs waard ! Mooie bungalows in een prachtige tuin met een fijn zwembad!

Verblijf in Pangani:

De vlucht met Coastal Airlines was klasse! Perfect op tijd vertrokken en na vier dagen op de minuut af opgehaald op de Mashado/Pangani airstrip.
Mkoma Beach Lodge staat inmiddels nummer één in Pangani bij Tripadvisor en dat kunnen wij ons levendig voorstellen. Grote gezellige bungalow in een prachtige tuin met leuke kleine aapjes. Het slaapdeel van de stenen bungalow had als muren stevig tentdoek. Verder een grote badkamer en een zeer groot bed!  Een zwembad met bar met uitzicht over strand en zee. Een smaakvolle entree en eetzaal. Voortreffelijk eten ! We werden keurig op de airstrip opgehaald en weer afgeleverd. Zeker een aanrader !

Zanzibar.

Mangrove Lodge 15 km boven Stone Town was wat eenvoudiger, maar zeker een bezoek waard ! Dubbele bungalows in weer een prachtige tuin. Schitterend uitzicht op een romantische kleine baai met een ruine van een voormalig paleis van de sultan. Leuk strand, dat bij eb flink droogvalt, maar dat heb je ook in Jambiani ! Rustige plek ver van alle moskeeën ! Voor een gering bedrag wordt je naar Stone Town gebracht en de chauffeur blijft indien nodig de hele dag wachten om je weer terug te brengen. Jopie en ik vonden het er heel gezellig.

Kipepeo Lodge is een topper ! als je een familie van maximaal 12 personen aan het prachtige strand van Jambiani moet onderbrengen, dan is dit de beste keus. Het huis staat direct aan het strand in een tuin met kokospalmen en beschikt over een heerlijk zwembad. Ontbijt wordt verzorgd en de kamers en het huis worden schoongehouden. Zeer vriendelijke staf onder leiding van Umu, een lieve jonge vrouw, die alles voor je kan verzorgen, zelfs muziek op onze slotavond ! Je kunt er ook heerlijk lunchen of dineren. Wij vonden het eten zelfs beter dan bij de restaurantjes die er in overvloed zijn aan het strand.

Tips:

Rest me nog een paar tips te geven. In Arusha zijn inmiddels meerdere ATM’s en betalen met shillingen is gunstiger dan met dollars. Ook onderweg naar Ngorogoro is er een ATM. Overigens worden dollars veelal geaccepteerd, maar je krijgt vaak een slechte koers. De koers voor grote biljetten 100,50,20 is beter dan voor kleine ! Wijn behoef je niet van de luchthaven mee te nemen, want die is bijna in elke winkel te koop. Bij de supermarkt in Arusha, die voor vertrek wordt aangedaan zelfs in groot verpakking van 3 of 5 liter. Maar onderweg zijn er ook nog vele mogelijkheden.

Route: Manyara – Serengeti – Ngorongoro – Tarangire – Pangani – Zanzibar

Totale duur van de safari: 7 dagen.

Beoordeling tent safari Tanzania

Aan het einde van een tent safari in Tanzania en/of het zuiden van Kenia vragen wij onze gasten om een Questionnaire in te vullen. Daarin beoordelen zij de reis op de punten: safari route, kwaliteit van de gids, de kok en assistenten, de accommodatie, het transport en vragen wij een overall cijfer te geven. Hieruit leren wij hoe de tent safari ervaren is en of er verbeteringen kunnen worden aangebracht.