Ngorongoro CA

Ngorongoro Conservation Area.

Ngorongoro is in 2013 uitgeroepen tot “One of the seven New Natural Wonders of Africa”

Uitgeroepen tot het achtste wereld wonder, beslaat de Ngorongoro Conservation Area een oppervlakte van 8.300 km ² in het noorden van Tanzania met een mix van landschappen, flora en fauna, mensen en archeologie die onovertroffen is in Afrika. De vulkanen, graslanden, watervallen en bergbossen zijn de woonplaats van een overvloed aan dieren en van de Maasai.

Ngorongoro Crater is een van ’s werelds grootste natuurlijke caldera’s. Haar magische omgeving en een overvloed aan wild zullen haar bezoekers altijd boeien. Het gebied grenst in het noorden en westen aan het Serengeti National Park. Een paar uur rijden naar het oosten brengt u naar de stad Arusha  aan de voet van Mount Meru.

Ngorongoro crater - Tanzania

Ngorongoro krater

 

Maasai herders kwamen een paar honderd jaar geleden in de Conservation Area aan. Hun sterke nadruk op traditionele gewoonten stellen hen in staat om in harmonie met de natuur te leven. Nu wonen er ongeveer 52.000 Maasai met hun vee in het NCA. Als herders van het vee, geiten en schapen, hangt hun seminomadisch leven af van de toegankelijke van water. Hun tijdelijke huizen, die bekend staat als bomas, staan verspreid over het landschap en worden iedere keer weer herbouwd na terugkeer uit de droge of natte seizoenen.

Laetoli voetafdrukken in Oldupai Gorge

Laetoli voetafdrukken in Oldupai Gorge

Nu is Olduvai Gorge (ook bekend als Oldupai, de Maasai spelling van de naam) als een droge, ondiepe canyon waar het water in het natte seizoen afvloeit naar de meren bij Ndutu en Masek maar enkele miljoenen jaren geleden was dit gebied een groot zoutmeer. Het water van dit oude meer vormde de definitieve sedimentlagen die nu een waardevol palenantropologisch en archeologisch archief vormen.

In de zeventiger  jaren begonnen Louis en Mary Leakey met hun onderzoek naar aanwijzingen van vroege bewoning van dit gebied. Intussen zijn meer dan zestig overblijfselen van mensachtige gevonden die toebehoren aan vier verschillende menssoorten, met een geleidelijke vergroting van de omvang van de hersenen en het gebruik van complexe stenen werktuigen. Een van de meest beroemde van deze ontdekkingen werd gedaan door Mary Leakey en is de bekende ‘Zinjanthropus’. Uit het Laetoli zijn ongeveer 3,6 miljoen jaar oude mensachtige voetsporen bewaard in vulkanisch gesteente van menssoorten met kleine hersenen, de rechtop lopende Australopithecus Afarensis. Deze afdrukken vindt u in het kleine museum in Oldupai.

De opgravingen zijn nog aan de gang en leveren nog steeds prachtige exemplaren van uitgestorven mensachtigen op. Het museum in Oldupai Gorge geeft tentoonstellingen en lezingen en de locatie biedt een fantastisch uitzicht over de kloof.

Wandelingen door het gebied, dat ook een vogelaars paradijs is, kunnen worden aangevraagd.

Met dank Aan de Ngorongoro Conservation Area Autoriteit.

De Ngorongoro kan gedurende het gehele jaar, behalve de maanden april en mei, bezocht worden.

Kijk hiervoor bij onze safari programma’s.

 

Zo gaat u op een klassieke tent safari:

Een klassieke privé tent safari in Tanzania.

Een klassieke privé tent safari in Tanzania.

  • Met de door ons in 2005 opgerichte Tanzaniaanse tour operator.
  • Met uw eigen crew bestaande uit ervaren gids, kok en tent assistenten, die wij ook zelf kennen.
  • In een 4WD Landcruiser of Landrover.
  • U bepaalt zelf de dagindeling en samen met de gids de safari route.
  • Altijd privé, dus alleen met uw eigen gezelschap.
  • Ook op special campsites,  helemaal alleen op de savanne of in de bush.
  • Na een goede voorbereiding en presentatie in Nederland of België. 

Kortom: een safari in een “Out of Africa” stijl.

Enthousiast? Bel ons even op 023-5657138, wij nemen graag de tijd om u meer informatie te geven!