Emayani Beach Lodge.

De Emayani Beach Lodge ligt aan het nog onbedorven strand van Pangani aan de oostkust van Tanzania ten zuiden van de rivier Pangani.

Dit strand is uitgeroepen als “One of the ten most secret beaches in the World”

Het plaatsje Pangani heeft een aantal oude Duitse gebouwen die nog dateren uit de tijd dat Pangani een rol speelde in de slaven en ivoorhandel.

Alle bungalows van de Emayani lodge liggen aan het strand met zicht op de Indische Oceaan. Door het makuti dak gemaakt van palmbladeren hebben de bungalows echt een Robinson Crusoe uitstraling.

De bungalows beschikken over een waranda, grote koele kamers met comfortabele bedden en en suite badkamers.

Het strand is breed en er kan ook bij eb goed gezwommen worden. Daarnaast heeft deze Lodge een zwembad.

De lodge beschikt over een aantal boten voor windsurfing, kajakken en er is een dhow. Een PADI duikcentrum ligt vlak bij de Lodge. In samenwerking met lokale vissers is vlak voor de kust Maziwi Island Marine Reserve gevormd. Maziwe is een ideale plaats om te zwemmen, snorkelen of te duiken. Er is een grote verscheidenheid aan vissen (meer dan 200 soorten), koralen, sponsen en koraalvissen en er komen groene zee schilpadden voor.

Vlak bij de Lodge ligt een beschermd gebied voor groene zee schildpadden.

Bereikbaarheid:

U kunt deze lodge vanuit Arusha via een mooie tocht door de Usambara Mountains bereiken. (8 uur). Eventueel kunnen we de reis in twee stukken knippen door een tussenstop in dit “Zwitserland van Tanzania” te maken. In de Usambara vindt u een overvloed aan vogels en vlinders. 

Recent zijn er lijndienst vluchten vanaf Arusha Airport naar de Pangani Airstrip mogelijk .

 

Hoofdpagina: Strand
Categorie van deze pagina: Pangani
Deze pagina: Emayani Beach Lodge
Website van deze lodge: Website van de lodge.