Chapwani private island

Chapwani Private Island

Zanzibar StoneTown

Chapwani Private Island ligt ongeveer 1 mijl uit de kust van Stone Town, ongeveer 25 minuten per boot. Er zijn slechts 5 bandas met in totaal 10 kamers die direct aan het strand gebouwd zijn. Verder is dit eiland niet bewoond.

De kamers zijn niet groot maar wel comfortabel, met een grote badkamer en een separaat toilet, zijn ingericht in lokale stijl en hebben   een hemelbed.

Het restaurant ligt aan de waterlijn, maar als u op een andere plek op het eiland wilt dineren, zal men graag voor u daar de tafel dekken.

Het eiland is ongeveer 800 bij 200 meter groot en wordt omringt door smalle inhammen met witte zandstrandjes en koraalrif. De dikke tropische vegetatie van boababs, palmbomen en passievruchtbomen herbergt een kleine historische begraafplaats en heeft een rijk dierenleven waaronder een kudde Duiker Chapwani (kleine antiloop) en een kolonie witte reigers.

Deze lodge heeft een mooi gelegen zwembad. De meeste tijd kunt u goed in de zee zwemmen en bij eb kunt u het koraal rif bezoeken.

Maura met haar team, waaronder Nicole die de scepter in de keuken zwaait, maken dit tropisch eiland tot een paradijs voor als u op zoek bent naar privacy, maar met toch het oude Stone Town aan de horizon.

Hoofdpagina: Strand
Categorie van deze pagina: rondom Stone Town
Deze pagina: Chapwani private island
  Website van de lodge