Aan het strand

Een verblijf aan het strand in Tanzania.

Het is heerlijk uitrusten aan de stranden van het vaste land of op de eilanden voor de kust van Zanzibar, Mafia of Pemba na een inspannende safari.

Wij geven hier slechts een paar voorbeelden van lodges aan de kust, zodat u zich een beeld kunt vormen van de verschillende mogelijkheden. Wij hebben contact met een groot aantal lodges en kunnen u als touroperator dan ook een korting geven op de door de lodges aangeboden prijzen. Als u een bepaalde lodge heeft gevonden, neem dan even contact met ons op voor de prijsstelling.

De oostkust bij Pangani:

“One of the 10 most secret beaches in the world”.

Pangani

Pangani

Met een Crusoe rating van 9 is de kust bij Pangani door de Sunday Times op 22 oktober 2006 uitgeroepen tot ’s werelds top10 van de top secret beaches.

Lodges: de Tides Lodgede Emayani Beach Lodge

Zanzibar – Stone Town.

Stone Town

Stone Town

 

Stone Town is de enige stad op Unguja, het hoofdeiland van de Zanzibar eilandengroep. Ooit was het eigendom van de sultan van Oman en daarom kunt u hier dwalen door de steegjes van deze oude stad in een Arabische sfeer.

Hotels: het Dow Palace Hotel, het Tembo House Hotel

Zanzibar – westkust rond Stone Town.

Rond Stone Town

Rond Stone Town

 

Als u op zoek bent naar rust, maar toch ook in de buurt van de historische gebouwen van Stone Town wilt blijven, dan biedt dewestkust daarvoor veel mogelijkheden.

Hotels: Chapwani Private Island, het Mtoni Marine

Zanzibar – oostkust.

Zanzibar oostkust

Zanzibar oostkust

 

De oostkant van Zanzibar heeft een koraalkust. Ook zijn er enkele mooie standen waar u ook bij eb goed kunt zwemmen. Een uitgelezen duikplek is het Mnemba atol in het noordoosten.

Lodges: Shooting Star lodge, Ndame Beach Lodge

 

Zanzibar – zuid kust.

Zanzibar zuid

Zanzibar zuid

 

In het Menai Bay Conservation Area, aan de zuidkant van Zanzibar, kunt u ’s morgens vroeg dolfijnen tegen komen. Het is heerlijk rond een onbewoond eiland of op een  vrijgekomen zandplaat.

Lodges: Fumba Beach Lodge, het Unguja Resort.

 

Reizen naar Zanzibar vanuit Arusha.