Selous GR

Selous Game Reserve.

Met ongeveer 50.000 vierkante kilometer is Selous het grootste Afrikaanse reserve, een gebied groter dan Denemarken of Zwitserland. Het Reserve beslaat meer dan 5% van de totale landoppervlakte van Tanzania en is drie keer groter dan de Serengeti.
Het Reserve gebied dankt zijn naam aan Frederick Courtenay Selous, een 19e eeuwse jager en soldaat. In 1982 werd dit unieke ecosysteem internationaal erkend en het gebied is door de Verenigde Naties aangewezen als World Heritage Site.

Zoogdieren.

Het park huist enorme aantallen wilde dieren: 200.000 buffels, 30.000 olifanten (meer dan de helft van de populatie van Tanzania), en 80.000 gnoes, maar ook een van de gezondste populaties van de bedreigde Afrikaanse wilde hond.

Het grootste deel van de noordelijke sector van het Selous is toegankelijk voor toeristen, en het is een van de mooiste en meest wildrijke gebieden in het hele ecosysteem. Driekwart van het Reserve is bos, grasvlakten en overstroomde meertjes. Selous heeft indrukwekkende rivierwouden en dicht ondoordringbare struikgewas. De brede, meanderende Rufiji River is een van de grootste watersystemen in Oost-Afrika.

Vogels.

Hoewel de Selous het meest bekend is om zijn spectaculaire grote zoogdieren, is het net zo geroemd om zijn overvloedige en gevarieerdheid van vogelsoorten. De meest opvallende vogels zijn te vinden rond de voortdurend veranderende patronen van de zandbanken, meertjes, lagunes en kanalen langs de Rufiji rivier. Oude baobabs bieden met hun dode, holle en kale stammen uitkijkpunten voor Fish Eagles en vormen nestplaatsen voor de Egyptische Ganzen en Dickinson’s Torenvalken.

Wandel safari’s.

In Selous kunt u met een gewapende ranger wandelingen maken. Overigens wordt u tijdens de gehele safari door Selous begeleidt door een gewapende ranger die bij de gate wordt opgepikt. Die ranger maakt in Selous onderdeel uit van de crew.
U kunt een boottocht maken op de snel stromende Rufiji rivier.

Campsites.

Selous heeft een aantal mooie meertjes waar campsites bij liggen. 

Selous GR is opgenomen in onze safari de Tanzaniaanse World Heritage Sites

Terug naar: Prive Safari
Hoofd pagina:  Parken in Tanzania
Categorie van de pagina: Parken in het zuiden van Tanzania
Deze pagina:    Selous GR