Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Conservation Area.

Het achtste wereld wonder.

De Ngorongoro Conservation Area is uitgeroepen tot het achtste wereld wonder en beslaat een oppervlakte van 8.300 km ² in het noorden van Tanzania met een mix van landschappen, flora en fauna, mensen en archeologie die onovertroffen is in Afrika. De vulkanen, graslanden, watervallen en bergbossen herbergen een overvloed aan dieren.

  • Ngorongoro krater
    Ngorongoro krater

Ngorongoro Crater is een van ’s werelds grootste natuurlijke caldera’s. Haar magische omgeving en een overvloed aan wild zullen haar bezoekers altijd boeien. Het gebied grenst in het noorden en westen aan het Serengeti National Park. Een paar uur rijden naar het oosten brengt u naar de stad Arusha aan de voet van Mount Meru.

De Maasai.

Maasai herders kwamen een paar honderd jaar geleden in de Conservation Area aan. Hun sterke nadruk op traditionele waarden stellen hen in staat om in harmonie met de natuur te leven. Nu wonen er ongeveer 52.000 Maasai met hun vee in het NCA. Als herders van het vee, geiten en schapen, hangt hun seminomadisch leven af van de toegankelijkheid van water. Hun tijdelijke huizen, die bekend staat als bomas, staan verspreid over het landschap en worden iedere keer weer herbouwd na terugkeer uit de droge of natte seizoenen.

Laetoli voetafdrukken in Oldupai Gorge

Nu is Olduvai Gorge (ook bekend als Oldupai, de Maasai spelling van de naam) als een droge, ondiepe canyon waar het water in het natte seizoen afvloeit naar de meren bij Ndutu en Masek maar enkele miljoenen jaren geleden was dit gebied een groot zoutmeer. Het water van dit oude meer vormde de definitieve sedimentlagen die nu een waardevol palenantropologisch en archeologisch archief vormen.

In de zeventiger jaren begonnen Louis en Mary Leakey met hun onderzoek naar aanwijzingen van vroege bewoning van dit gebied. Intussen zijn meer dan zestig overblijfselen van mensachtigen gevonden die toebehoren aan vier verschillende menssoorten, met een geleidelijke vergroting van de omvang van de hersenen en het gebruik van complexe stenen werktuigen. Een van de meest beroemde van deze ontdekkingen werd gedaan door Mary Leakey en is de bekende ‘Zinjanthropus’. Uit het Laetoli zijn ongeveer 3,6 miljoen jaar oude mensachtige voetsporen bewaard in vulkanisch gesteente van menssoorten met kleine hersenen, de rechtop lopende Australopithecus Afarensis. Deze afdrukken vindt u in het kleine museum in Oldupai.

De opgravingen zijn nog aan de gang en leveren nog steeds prachtige exemplaren van uitgestorven mensachtigen op. Het museum in Oldupai Gorge geeft tentoonstellingen en lezingen en de locatie biedt een fantastisch uitzicht over de kloof.

Wandelingen door het gebied, dat ook een vogelaars paradijs is, kunnen worden aangevraagd.

Over Ngorongoro Conservation Area

Grootte:
8.292 km ², waarin de krater, of caldera, met een doorsnee van 20 km, een diepte van 600 m en een oppervlakte van 300 km ².

Ligging:
In het noorden van Tanzania. De toegangspoort ligt op 1,5 uur (160km) ten westen van Arusha langs een nieuw geasfalteerde weg.

Beste tijd om te gaan

De Ngorongoro CA kan gedurende het gehele jaar, behalve de maanden april en mei, bezocht worden.

Geadviseerde verblijfsduur

1 dag, een permit voor een bezoek aan de krater is voor 6 uur.

Met dank aan de Ngorongoro Conservation Area Autoriteit.

Terug naar: Prive Safari
Hoofd pagina:  Parken in Tanzania
Deze pagina:    Ngorongoro CA