Campsites in de nationale parken

Campsites in de nationale parken

Het verblijf op een campsite in de Tanzaniaanse parken geeft u tijdens uw safari het echte “Out of Africa” gevoel. U staat midden in de natuur, maar geniet toch van de  luxe van een eigen crew en goede kamp uitrusting. 

De Tanzaniaanse Nationale Park Associatie heeft in de nationale parken public en special campsites ingericht.

Public campsites.

Op de public campsites kunnen ook andere gezelschappen komen, op de special campsites staat u alleen. Deze campsites moeten ruim van te voren worden gereserveerd en geven u een echt “Out of Africa”gevoel.

Meestal zijn er op de public campsites enige voorzieningen zoals water, sanitair en een plaats voor de kok om te koken.

Special campsite in de Serengeti

Special campsite in de Serengeti

Special campsites.

Op deze campsites zijn geen faciliteiten zoals water en sanitair en het zijn vaak niet meer dan een gemaaid stuk grond met een naambordje, midden in de bush. In ieder Tanzaniaans nationaal park zijn er special campsites, maar met name in de Serengeti, een gebied van 200 bij 200 kilometer, liggen de special campsites ver van de gebaande paden en zijn ideaal op het kamp op te slaan op de route van de Great Migration, de trek van 1.500.000 gnoes en 300.000 zebra’s. De Serengeti parkorganisatie heeft recent een tiental nieuwe special campsites geopend.
Wij selecteren met u op basis van  het seizoen die campsites die het meest bij uw voorkeur aansluiten. Voor een verblijf op een special campsite moeten er bij de Tanzaniaanse Nationale Parkorganisatie wel enkele maanden van te voren vergunningen worden aangevraagd. De extra kosten die hiervoor in rekening worden gebracht bedragen € 25 per persoon per dag.
Altijd verblijft u in klassieke safaritenten met stahoogte en heeft u een eigen douche en toilettent bij u, zodat u niet afhankelijk bent van de soms beperkte, of ontbrekende, lokale faciliteiten.

Campsites met zwembad.

Geen van de campsites in de nationale parken heeft een zwembad. De aanwezigheid van water betekend over het algemeen overlast van wild en met name olifanten.
Buiten de parken zijn er wel enkele campsites waar u of de kinderen een verfrissende duik kunnen nemen. Wij kunnen aan de hand van de safari route zo’n campsite voor u selecteren.

Private campsites.

Een private campsite is een stuk grond dat door een safari operator voor een bepaalde tijd van een lokale gemeenschap gehuurd wordt. De term Private campsite klinkt aantrekkelijk, maar ze liggen altijd buiten de nationale parken.  Een vroege ochtend gamedrive in het park, als het net licht begint te worden, is  ideaal om de katachtigen nog bij hun prooien te vinden en dat is niet mogelijk als de parkgate nog niet open is. Dat is de reden dat Prive Safari geen gebruik maakt van deze Private campsites.

Onze reis tip bij National Geographic

Campsites in deTanzaniaanse parken midden in de bush | Prive Safari
Campsites in deTanzaniaanse parken midden in de bush | Prive Safari
Het verblijf op een campsite in de Tanzaniaanse parken geeft u tijdens uw privé safari het echte "Out of Africa" gevoel. U staat midden in de natuur, maar geniet toch van de  luxe van een eigen crew en goede kamp uitrusting. 
PriveSafari.com
www.PriveSafari.com