Onze 4WD safari voertuigen

Onze 4WD safari voertuigen voor uw safari in Tanzania.

Onze safari voertuigen zijn allemaal 4WD uitgevoerd en aangepast aan de vaak zware rij omstandigheden in de Tanzaniaanse nationale parken.  Het dak wordt afgesloten door deksels die tijdens een gamedrive omhoog geklapt, of soms ook verwijderd kunnen worden, zodat u tijdens een game drive rondom zicht heeft. De bodemvrijheid van de Landcruisers of Landrovers stelt u in staat om ook in de ruigere gedeelten van de parken te komen.

Afhankelijk van de grootte van uw gezelschap rijdt u in een standaard 4WD, waar 5 passagiers in kunnen meerijden, of in een “extended” 4WD, voor 7 passagiers. Natuurlijk geven wij u de keuze om voor uw safari een groter type voertuig te kiezen.

Als u met 4 of meer personen op safari gaat reist er een aparte bagage auto met de kamp uitrusting en de crew, bestaande uit een kok en tent assistenten, mee.

Bij een safari met één 4WD gaat tijdens de verplaatsingen een gedeelte van de bagage op de auto. Als u in een park aankomt, wordt de bagage van de auto gehaald, gaan de deksels van het dak en kunt u met een gamedrive beginnen terwijl de crew het kamp opslaat.

De wegen in de nationale parken in Tanzania zijn allemaal “dirt roads”. Hierdoor kunnen lekke banden en motorstoringen voorkomen. De voertuigen zijn daarom o.a. voorzien van 2 reservebanden en er wordt alles aan gedaan om de auto’s in een goede conditie te houden.

De safari voertuigen beschikken allemaal over de mogelijkheid om tijdens het rijden uw foto of film batterijen op te laden zodat u tijdens een safari niet zonder opgeladen apparatuur hoeft te zitten.

In het verleden was een VHF radio standaard onderdeel van een safari voertuig, maar tegenwoordig is dat volledig ingehaald door de GSM technologie. Zo zijn de noodnummers binnen de park tegenwoordig alleen met GSM te bereiken. Wij kiezen er daarom voor om u tijdens de gamedrive niet lastig te laten vallen met berichten van andere safari voertuigen over het spotten van wild.

Standaard 4WD safari voertuig:

4WD standaard safari voertuig

4WD standaard safari voertuig

“Extended” 4WD safari voertuig:

Extended 4WD voor 7 passagiers

Extended 4WD voor 7 passagiers