Safari programma’s maart t/m augustus

Safari programma’s maart t/m augustus

Het weer in Tanzania:

(zie klimaattabellen)

  • De maanden april en mei is de periode van de lange regens. U moet er dan rekening mee houden dat de parken slecht toegankelijk zijn.
  • In juni, juli en augustus wordt het steeds droger en trekt het wild naar de riviertjes omdat de savanne steeds droger wordt.
  • De temperatuur is in dit gebied rond de evenaar gedurende het gehele jaar ongeveer gelijk. Omdat de noordelijke parken redelijk hoog liggen (rond 1.000m) koelt het ’s avonds heerlijk af.


Aanwezigheid dieren:

Serengeti migration wildebeest

Serengeti migration wildebeest

De Great Migration trekt vanaf het zuidelijk deel van de Serengeti NP, richting het noorden en komt daarbij de Grumeti river en de Mara river tegen. Deze rivieren stromen door het westelijk en noordelijk deel van het Serengeti NP.

Voor de Serengeti adviseren wij in deze periode de westelijke corridior, het middengedeelte bij Seronera of Togora of het noordelijk gedeelte bij Lobo of Kogatende. Hier  verblijft u op special campsites. 

Maar ieder park in het noorden van Tanzania kent zijn eigen migratie. Zo trekken de olifanten van Tarangire NP vanaf juni/juli steeds meer naar Tarangire rivier wat dan de enige waterbron in de wijde omtrek vormt.

Kaart Tanzania safaris maart tot augustus

Kaart Tanzania safaris maart tot augustus

Als u  in deze periode wat later op safari gaat, dan kunt u vanaf het noorden van het Serengeti NP via Lake Natron naar b.v. Tarangire NP reizen.

Doordat u dan een lus door de parken maakt heeft u ook het voordeel van een zeer afwisselend landschap: het zoutmeer van Lake Manyara,  de Ngorongoro krater, de vlaktes en de rivieren van de Serengeti, de vlakte van Lake Natron met Oldonio Lengai en het schitterende landschap van Tarangire.

Geadviseerde parken:

Lake Manyara NP, Lake Eyasi – Hadzabe, Ngorongoro CASerengeti NP, Lake Natron, Tarangire NP.

Geadviseerde safari’s:

Minimaal 5 dagen. Als u later in het seizoen bent en naar het noorden van de Serengeti wilt gaan voor een bezoek aan de Mara river dan: minimaal 8 dagen.

Periode maart / juni:
 
Periode juli / augustus:

 

 
 

Vraag informatie aan.