Het zuiden en het oosten

Het zuiden en het oosten van Tanzania.

 

Privé safari heeft buiten de noordelijke parken ook de parken in het ongerepte zuiden van Tanzania in haar programma opgenomen Dit gebied staat bekend om haar magnifieke wildleven, bergachtige omgeving en spectaculaire wildernis.

De parken in het zuiden van Tanzania:

Udzungwa Mountains National Park.

Mikumi National Park.

Zuidelijke parken van Tanzania: Mikumi NP, vanaf de TranZam highway.

Zuidelijke parken in Tanzania: Mikumi NP, vanaf de TranZam highway.

Mikumi National Park ligt aan de noordelijke kant van de grootste wildreservaat van Afrika – Selous – en wordt doorsneden door de TranZam Highway de verharde weg tussen Dar es Salaam en Iringa en uiteindelijk Zambia.

Het is dus het meest toegankelijke deel van een 75.000 vierkante kilometer stuk wildernis die zich naar het oosten uitstrekt tot bijna aan de Indische Oceaan.

 

Ruaha National Park

Zuidelijke parken van Tanzania: kamp in Ruaha aan Great Ruaha rivier bedding

Kamp in Ruaha NP aan Great Ruaha rivier bedding

Ruaha National Park is het grootste park in Tanzania voor een bijzondere safari in een fascinerende landschap en ligt in het zuiden van Tanzania. Het park is rijk aan planten en dieren die alleen hier voorkomen zoals de Greater Kudu (Tragelaphus strepsiceros). Het park heeft een bijna onaangeroerd en onontgonnen ecosysteem, waardoor de bezoekers een heel unieke safari-ervaring zullen hebben.

De Great Ruaha River en andere rivieren zoals Mwagusi, Jongomero en Mzombe zijn de levensaders van het park. Er zijn verder maar weinig natuurlijke water bronnen.

 

Udzungwa Mountains

Udzungwa Mountains

Udzungwa Mountains

 

 

Deze geweldig mooie bergketen langs de TranZam highway verbindt Ruaha NP met Mikumi.

 

 

Selous GR

Zuidelijke parken van Tanzania: Rufiji Selous Tanzania

Rufiji Selous Tanzania

Met ongeveer 50.000 vierkante kilometer is Selous het grootste Afrikaanse reserve, een gebied groter dan Denemarken of Zwitserland. Het Reserve beslaat meer dan 5% van de totale landoppervlakte van Tanzania en is drie keer groter dan de Serengeti.
Het Reserve gebied dankt zijn naam aan Frederick Courtenay Selous, een 19e eeuwse jager en soldaat. In 1982 werd dit unieke ecosysteem internationaal erkend en het gebied is door de Verenigde Naties aangewezen als World Heritage Site.

 

De zuidelijke parken zijn opgenomen in het reisprogramma:

 
 

De noord-oostelijke parken van Tanzania

Mkomazi NP

Het jongste nationale park van Tanzania in de Usambara Mountains, de bergketen van de Kilimanjaro naar de ongerepte oostkust van Tanzania.