Tarangire NP

Tarangire National Park.

Tot het Tarangire ecosysteem, het tweede grootste systeem in het noorden van Tanzania, behoren Tarangire NP, Mtu wa Mbu GCA, Lake Natron GCA, Amboseli NR, Simanjiro GCA, Mkungunero GCA en de Maasai steppe.

Als de felle zon het vocht uit het landschap zuigt, de aarde stoffige rood wordt gebakken, als het verdorde gras zo broos wordt als stro, verschrompeld ook de Tarangire River tot slechts een schaduw van zijn grootte in het natte seizoen. Maar het park zit dan vol met wild. Dorstige kuddes zijn dan over honderden uitgedroogde kilometers naar hier getrokken omdat ze weten dat hier altijd water te vinden is.

Kuddes tot wel 300 olifanten krassen op de droge rivierbedding naar ondergrondse stromen, terwijl gnoes, zebra’s, buffels, impala’s, gazellen, hartebeesten en elanden de steeds meer uitdrogende poelen bevolken.

Hier is de grootste concentratie van wilde dieren buiten het Serengeti ecosysteem, een smorgasbord voor roofdieren, en de enige plek in Tanzania waar dry-land antilopen zoals de statige fringe-eared oryx en eigenaardige long neck gerenuk regelmatig worden waargenomen.

Tijdens het regenseizoen worden de migrerende bezoekers verstrooid over een gebied van 20.000 vierkante kilometer totdat de groene vlakten uitgeput raken en de rivier eens te meer roept.

Maar Tarangire’s olifanten tref je hier altijd aan, zowel in de natte als droge periode.

De moerassen, door het hele jaar groen getint, zijn het thuis van 550 vogelsoorten, de meeste soorten in een leefgebied waar ook ter wereld.

Op drogere grond vindt u de Kori trap, de stocking-thighed struisvogel, de grootste vogels ter wereld, en kleine groepen neushoornvogels die bulderen als kalkoenen.

Vogelliefhebbers kunnen hun oog uitkijken naar zwermen krijsende en oogverblindend kleurrijke yellow-collared lovebirds, de rufous-tailed weaver en grauwe spreeuw -allemaal endemisch voor de droge savanne van noord-centraal Tanzania.

Afgedankte termietenheuvels worden vaak bezocht door kolonies van de vertederende dwerg mangoest, en paartjes red-and-yellow Barbet, die de aandacht op zich vestigen door hun luide, klokkenspel-achtige duetten.

Tarangire NP kan worden opgenomen in de volgende safari programma’s.

Over Tarangire National Park:

Grootte: 2.600 km ²

Ligging: 118 km ten zuidwesten van Arusha.

Hoe komt u er:

Klein eindje rijden van Arusha of Lake Manyara over een verharde weg tot aan 7 km van de hoofdingang. U kunt verder rijden naar de Ngorongoro Krater en de Serengeti.

Beste tijd om te gaan:

Het hele jaar door, maar met name het droge seizoen (juni – september) voor de enorme aantallen dieren.

Kijk hier voor safariprogramma’s waarin Tarangire NP is opgenomen.

Met dank aan de Tanzanian National Parks Associatie

 

Zo gaat u op een klassieke tent safari:

Een klassieke privé tent safari in Tanzania.

Een klassieke privé tent safari in Tanzania.

  • Met de door ons in 2005 opgerichte Tanzaniaanse tour operator.
  • Met uw eigen crew bestaande uit ervaren gids, kok en tent assistenten, die wij ook zelf kennen.
  • In een 4WD Landcruiser of Landrover.
  • U bepaalt zelf de dagindeling en samen met de gids de safari route.
  • Altijd privé, dus alleen met uw eigen gezelschap.
  • Ook op special campsites,  helemaal alleen op de savanne of in de bush.
  • Na een goede voorbereiding en presentatie in Nederland of België. 

Kortom: een safari in een “Out of Africa” stijl.

Enthousiast? Bel ons even op 023-5657138, wij nemen graag de tijd om u meer informatie te geven!