Lake Natron

Lake Natron.

Lake Natron is een van de meest schilderachtige plaatsen in Afrika, een opmerkelijk gebied dat zeer weinig wordt bezocht ondanks de nabijheid van Ngorongoro en Serengeti.

De belangrijkste hoogtepunten zijn het prachtige vulkanische landschap gedomineerd door de massieve actieve vulkaan Oldoinyo Lengai, de heilige berg van de Maasai, het enorme Lake Natron dat de meest bijzondere kleuren kan aannemen en de sfeervolle rietgedekte boma’s van de Maasai.

 

 

Lake Natron Tanzania

Oldoinyo Lengai vanaf Lake Natron Tanzania

Lake Natron is de broedplaats van de Lesser Flamingo waar 90% van de wereldpopulatie wordt geboren. DisneyNature heeft over dit gebied de documentaire “The Crimson Wing, mistery of the flamingo’s” gemaakt: 

Dit is het woongebied van een aantal Maasai stammen die zich rond de eeuwen oude irrigatie kanalen van Engaruka, halverwege het meer,  en rond het meer zelf hebben gevestigd. Dit maakt dit gebied dus ook zeer geschikt om het dagelijks leven van de Maasai te leren kennen. Maar bedenk wel dat dit een moeilijk toegankelijk gebied is waar de wegen slecht zijn en waar u af en toe een riviertje over moet steken.

In en om het meer kunt u onder begeleiding van een Maasai gids  een wandeling langs de rivier naar de watervallen maken die het meer voeden, en/of een wandeling op het meer naar de broedplaatsen van de flamingo’s maken.

Prive Safari neemt Lake Natron in het programma op in de periode juli/augustus voor safari’s waarin het noorden van de Serengeti is opgenomen omdat er vanuit Lake Natron een doorsteek naar Lobo mogelijk is.  

Als u avontuurlijk bent ingesteld en op zoek bent naar een authentieke, bijzondere locatie, dan moet u Lake Natron in uw safari opnemen.

Lake Natron kan overigens gedurende het gehele jaar, behalve de maanden april en mei, bezocht worden.

Kijk hiervoor bij onze safari programma’s.

 

Zo gaat u op een klassieke tent safari:

Een klassieke privé tent safari in Tanzania.

Een klassieke privé tent safari in Tanzania.

  • Met de door ons in 2005 opgerichte Tanzaniaanse tour operator.
  • Met uw eigen crew bestaande uit ervaren gids, kok en tent assistenten, die wij ook zelf kennen.
  • In een 4WD Landcruiser of Landrover.
  • U bepaalt zelf de dagindeling en samen met de gids de safari route.
  • Altijd privé, dus alleen met uw eigen gezelschap.
  • Ook op special campsites,  helemaal alleen op de savanne of in de bush.
  • Na een goede voorbereiding en presentatie in Nederland of België. 

Kortom: een safari in een “Out of Africa” stijl.

Enthousiast? Bel ons even op 023-5657138, wij nemen graag de tijd om u meer informatie te geven!