Lake Natron

Lake Natron.

Lake Natron is een van de meest schilderachtige plaatsen in Afrika, een opmerkelijk gebied dat zeer weinig wordt bezocht ondanks de nabijheid van Ngorongoro en Serengeti.

De belangrijkste hoogtepunten zijn het prachtige vulkanische landschap gedomineerd door de massieve actieve vulkaan Oldonyo Lengai, de heilige berg van de Maasai, het enorme Lake Natron dat de meest bijzondere kleuren kan aannemen en de sfeervolle rietgedekte boma’s van de Maasai.

Lake Natron is de broedplaats van de Lesser Flamingo waar 90% van de wereldpopulatie wordt geboren. DisneyNature heeft over dit gebied de documentaire “The Crimson Wing, mistery of the flamingo’s” gemaakt: 

Het is een moeilijk toegankelijk gebied omdat de wegen er slecht zijn. Prive Safari neemt Lake Natron in het programma op in de periode juli/augustus voor safari’s waarin het noorden van de Serengeti is opgenomen omdat er vanuit Lobo een doorsteek naar Lake Natron mogelijk is.  

Als u avontuurlijk bent ingesteld en op zoek bent naar een authentieke, bijzondere locatie, dan moet u Lake Natron in uw safari opnemen.