Crossing Grumeti river

River crossing Grumeti river

Grumeti river

Grumeti river

 

 

 

 

 

 

Ieder jaar in juni en juli trekt de jaarlijkse Great Migration door Grumeti aan de noordwestelijke kant van Serengeti NP.

Honderdduizenden wildebeests en zebra’s steken dan de Grumeti rivier over waarbij zij de grootste Afrikaanse krokodillen trotseren.

 

Periode: juni t/m augustus en november.

Vanaf juni tot en met augustus trekt de Great Migration in het Serengeti NP vanuit de zuidelijke vlaktes naar de westelijke corridor en het noorden richting de Masai Mara in Kenia en komen daarbij de Grumeti river tegen.

In november trekken de kuddes vanuit de Masai Mara weer naar het zuiden en komen dan weer de Grumeti op hun pad tegen.

Op twee momenten in het jaar moet de Great Migration dus de Grumeti rivier oversteken.

Hoewel minder diep als de noordelijker gelegen Mara rivier, biedt de Grumeti rivier spectaculaire rivieroversteken in het Serengeti NP en de aangrenzende Grumeti en Ikorongo Game Reserves.

Keuze campsites:

De gebieden waar u een river crossing kunt verwachten liggen buiten het bereik van de public campsites of de lodges. Daarom is het verblijf op een special campsite ideaal om het kamp niet te ver van de rivier op te slaan en daarmee voldoende tijd te hebben om tijdens een gamedrive rustig op een oversteek te wachten.

In de westelijke corridor liggen een aantal special campsites in de omgeving van de rivier.

Als u wat later op reis gaat, dan is het raadzaam om een special campsite in het noordelijke deel van het Serengeti NP te kiezen. Van daaruit kunt u dan tijdens de gamedrives zowel de Grumeti als de Mara rivier bestrijken.

Safari route waarin de Grumeti river kan worden opgenomen:

Noorden Tanzania safari routes

Noorden Tanzania safari routes

De blauwe route leidt u langs de Grumeti river, in dezelfde richting als de Great Migration. In deze safari route kunnen de volgende parken worden opgenomen:

Vraag informatie bij ons aan!