Safari programma Kenia en Tanzania

Safari Kenia en Tanzania

Met Prive Safari kunt u een safari waarin Kenia en Tanzania gecombineerd worden beginnen of eindigen in Nairobi. Omdat wij onze basis in Arusha in het noorden van Tanzania hebben, combineren wij de parken in Kenia altijd met een bezoek aan de beroemde parken van Tanzania.

In Kenia zijn b.v. Lake Nakuru NP, Lake Naivasha, Amboseli NP en Tsavo west heel goed in een safari te combineren met de parken in Tanzania.

Waar de mens door een potloodstreep op de kaart beide landen heeft gescheiden, trekt de natuur zich daar niets van aan. Kuddes trekken door een denkbeeldige grenslijn in het zelfde ecosysteem.Zo stroomt de Mara River met zijn stijle wanden vanuit de Masai Mara in Kenia naar het noordelijk deel van de Serengeti in Tanzania om uiteindelijk in Lake Victoria uit te komen.

Een belangrijke reden om de Keniaanse parken en de Tanzaniaanse parken in de safari op te nemen is het meemaken van de Great Migration, de trek van 1,5 mln. gnoes en 300.000 zebra’s in de Serengeti/Masai Mara als die zich in Kenia bevindt. Prive Safari heeft een uniek programma ontwikkeld waarbij u met dezelfde crew beide parken kunt bezoeken.  Daarmee kunt u bij deze route de Great Migration bijna niet ontgaan.

Tussen Kenia en Tanzania zijn er maar een paar grensovergangen. Zo kunt u b.v. niet van de Masai Mara direct naar de Serengeti trekken (hoewel die gebieden wel aan elkaar grenzen). Hiervoor moet u in de richting van Lake Victoria de Isebania grensovergang nemen.

Dit levert overigens wel onmiddellijk het voordeel op dat u, buiten de overweldigende natuur van de parken, ook iets van de cultuur van de Sukoma’s kunt zien de aan de randen van Lake Victoria hun koninkrijk hadden.

De Great Migration bevindt zich van augustus tot november in de Masai Mara in Kenia. Daarom adviseren wij voor deze periode Tanzania en Kenia te combineren in een route vanaf Nairobi.

Klik hier voor onze combinatie reis Great Migration Kenia en Tanzania.

Zo gaat u op een klassieke tent safari:

Een klassieke privé tent safari in Tanzania.

Een klassieke privé tent safari in Tanzania.

Zo gaat u op privé safari.

  • Met de door ons in 2005 opgerichte Tanzaniaanse tour operator.
  • Met uw eigen crew bestaande uit ervaren gids, kok en tent assistenten, die wij ook zelf kennen.
  • In een 4WD Landcruiser of Landrover.
  • U bepaalt zelf de dagindeling en samen met de gids de safari route.
  • Altijd privé, dus alleen met uw eigen gezelschap.
  • Ook op special campsites,  helemaal alleen op de savanne of in de bush.
  • Na een goede voorbereiding en presentatie in Nederland of België. 

Kortom: een safari in een “Out of Africa” stijl.

Lees verder op: –> zo gaat u op een privé safari.

Enthousiast? Bel ons even op 023-5657138, wij nemen graag de tijd om u meer informatie te geven!