Fly in safari programma’s

Fly in safari programma’s.

Binnen alle nationale parken in Tanzania zijn er airstrips waarop lijndienst vluchten worden onderhouden. Dit geeft u de mogelijkheid om na aankomst op Kilimanjaro Int. Airport, of na een overnachting in de buurt van de luchthaven, te vliegen naar het hart van een van de parken waar uw safaricrew u opwacht voor de start van de safari.

Tanzania is een groot land, 24 x zo groot als Nederland, en er zijn nauwelijks geasfalteerde wegen tussen de parken. Binnen de parken zijn er uitsluitend “dirt roads”. Als u uw safari dus op een specifiek gebied wilt richten, b.v. het noordelijk deel van de Serengeti om een rivier oversteek bij de Mara rivier mee te maken, dan kunt u de reistijd naar dat gebied verkorten met een fly in.

Ook als u niet veel tijd heeft voor het maken van een safari, dan kan een fly in het u toch mogelijk maken om verder gelegen gebieden te bezoeken.

Verschillende luchtvaart my’en onderhouden lijndiensten tussen de airstrips in de parken. Prive Safari kan u adviseren welke vluchten het beste bij uw safari passen.