Uw safari crew

Uw crew voor de safari.

Waar bestaat de safari crew uit?

Het aantal crew leden is afhankelijk van de grootte van het gezelschap:

  • 2 gasten : 1 gids, 1 kok, 1 assistent, 1 x 4WD.
  • 4 gasten : 1 gids, 1 kok, 2 assistenten, 1 x 4WD, 1 bagageauto.
  • 6 gasten : 1 gids, 1 kok, 3 assistenten, 1 x verlengde 4WD, 1 bagageauto.
  • Iedere verdere combinatie is mogelijk

Hoe goed is de crew opgeleid?

Er zijn in Tanzania en Kenia goede opleidingen voor safari crews.

Na de 4-jarige opleiding kan een gids uitstekend een lodge safari uitvoeren. Hij kan in verstaanbaar Engels vertellen over de parken, de natuur en de cultuur van Tanzania. ’s Ochtends haalt hij zijn gasten van de lodge en tegen het einde van de middag brengt hij zijn gasten weer bij de volgende lodge aan. Omdat zijn tocht van lodge tot lodge gaat, is er bij problemen altijd wel hulp bij de hand.

Maar voor een tent safari liggen de eisen heel wat hoger: de gids is 24 uur per dag verantwoordelijk voor het welzijn van zijn gasten en zijn crew. Omdat wij niet afhankelijk zijn van de plaatsen waar lodges liggen, komt hij in gebieden waar hulp niet dichtbij te vinden is. Daarom mag een gids die van de opleiding afkomt, bij ons een paar jaar beginnen als assistent en meelopen met ervaren gidsen.

Welke taal wordt er tijdens de safari gesproken?

In Tanzania wordt vanaf de basisscholen naast het Swahili het Engels onderwezen. Onze gidsen spreken verstaanbaar Engels. Onze koks kunnen heel goed op een houtskoolvuur koken en spreken meestal Swahili. Een assistent gids spreekt meestal beperkt Engels.

Wij leren van elke questionnaire.

Aan het einde van elke safari wordt aan de gasten gevraagd een questionnaire in te vullen, waarin aangegeven kan worden hoe elk onderdeel van de safari ervaren is. Daarvan leren wij en de crew hoe we het de volgende keer nog beter kunnen doen. Zie de recente safari beoordelingen.

We zijn maar met 2 gasten, maar hebben een crew van 3, is dat niet wat veel?

Toen wij na het eerste jaar safari met de crew de safari’s evalueerden, bleken de koks voor de 2-persoons safari’s niet tevreden. Bij een verblijf op een special campsite bleven zij namelijk alleen achter als de gids op gamedrive met de gasten ging. En dat in een gebied met een grote wilddichtheid.

Daarom hebben wij ervoor gekozen dat er minimaal 2 man in het kamp achter kunnen blijven. Door de toevoeging van de assistent wordt ook het kamp makkelijker opgezet.