Hoe gaat u op safari?

Hoe gaat u op een prive safari ?

Met uw eigen safaricrew.

Uw Prive Safari crew

Uw Prive Safari crew

U reist met Prive Safari met uw gids, kok en assistent(en) en alleen met uw eigen gezelschap. Onze Tanzaniaanse gidsen en koks zijn gespecialiseerd in tentsafari’s en kennen de parken, het wild en de routes op hun duimpje. Wij kennen ze allemaal en wij vragen u, aan het einde van de safari een questionnaire in te vullen zodat u ook aan hen kunt laten weten hoe u ze tijdens de safari heeft gewaardeerd. Kijk hier voor recente beoordelingen.

De crew en het aantal auto’s wordt aangepast aan de grootte van uw gezelschap:

  • 2 gasten : 1 gids, 1 kok, 1 assistent, 1 x 4WD.
  • 4 gasten : 1 gids, 1 kok, 2 assistenten, 1 x 4WD, 1 bagageauto.
  • 6 gasten : 1 gids, 1 kok, 3 assistenten, 1 x verlengde 4WD, 1 bagageauto.

Iedere combinatie is mogelijk.

 

Catering.

Lunch op het kamp

Lunch op het kamp

Goed en lekker eten is op een safari zeer belangrijk. Daarom reist er een Prive kok met u mee, die zowel Europees als Afrikaans voor u kan koken en rekening houdt met eventuele diëten. Ook voor een safari met kinderen is dat ideaal!

 

De campsites.

Special campsite Serengeti

Special campsite Serengeti

Een verblijf in een Nationaal Park op een Special Campsite waarbij je alleen midden in de bush staat, geeft u het ultieme Out of Africa gevoel. Omdat alle uitrusting met u meegaat, zijn wij daarvoor dan ook uitstekend geëquipeerd. Wel moeten wij 2 á 3 maanden van te voren bij de Tanzaniaanse Nationale Park Organisatie voor u de campsite reserveren.
Lees hier meer over campsites in de bush.

 

Vervoer in 4WD Landcruisers of Landrovers.

Op safari in een 4WD

Op safari in een 4WD

Tijdens de verplaatsingen gaat een gedeelte van de bagage op de auto. Als u met 4 of meer personen op safari gaat reist er een aparte bagage auto en crew mee. Als u in een park aankomt, wordt de bagage van de auto gehaald, gaan de deksels van het dak en kunt u met een gamedrive beginnen terwijl de crew het kamp opslaat.

De bodemvrijheid van de Landcruisers of Landrovers stellen u in staat om in de rustige gedeelten van de parken te komen. De wegen zijn hier echter vaak slecht en daarom kunnen lekke banden en motorstoringen altijd voorkomen. De voertuigen zijn daarom voorzien van 2 reservebanden en er wordt alles aan gedaan om de auto’s in een goede conditie te houden.

 

Tenten.

Wij hebben gekozen voor de klassieke safari tenten die u een safari doen beleven in een “out of Africa” sfeer. Die tenten worden voor ons in Arusha geproduceerd.

Deze zijn goed ingericht met stevige bedden en (Maasai) beddengoed. De verdere uitrusting is zo gekozen dat u de mogelijkheid heeft om op special campsites, helemaal alleen in de bush, te kamperen. Door de grootte en uitvoering biedt dit type tent zoveel als mogelijk comfort, terwijl hij nog wél tijdens de safari meegenomen kan worden.

Natuurlijk wordt het kamp voor u opgezet en ingericht. Terwijl de kok en of de assistenten hiermee bezig zijn, kunt u op een gamedrive met de gids van de omgeving genieten.

 

De voorbereiding.

Goede voorbereiding en goede voorlichting zijn het begin van een Prive safari. Na de eerste inventarisatie van uw wensen via het informatieformulier, maken wij voor u een op maat gesneden voorstel waardoor u een goede indruk krijgt van hetgeen u verwachten kunt. Om het voorstel toe te lichten kunnen wij ook een presentatie bij u thuis of op ons kantoor voor u verzorgen . Of het nu om een wildsafari, een Kilimanjaro beklimming, een verblijf bij een Maasai stam of om een strandverblijf gaat, wij zorgen dat u goed voorbereid op reis gaat.

 

Onze zorg tijdens de safari.

Wij zijn gedurende de reis 24 uur per dag bereikbaar. Dat geldt voor het thuisfront en voor als u onze hulp in Tanzania of Kenia nodig heeft. Dat is een veilig gevoel! 

 

De kosten voor de safari zijn afhankelijk van de volgende factoren:

  • Aantal gasten en hun leeftijd indien jonger dan 16 jaar.
  • Verblijfs locaties
  • Aantal voertuigen
  • Aantal crew leden
  • Extra activiteit zoals een wandeling of ballon tocht.

De prijs wordt daarom op aanvraag bepaald.

Kijk hier voor het toerisme in Tanzania.

Kijk hier voor onze safariprogramma’s.